Vücudu şekillendirmek için en iyi zaman

Farkında mısınız, yaz geldi ve hemen herkes diyette, sporda… 2 ay içinde vücudunuzu şekillendirmek için başka neler yapabileceğinizi biliyor musunuz?

Havaların ısınmasıyla kalın, her yeri kapatan kat kat kıyafetlerin yerini, uçuşan, ince giysiler alacak. Bir de tatil planları yapılıp, plaj kıyafetleri gündeme gelince, vücuttaki tüm fazlalıklar, formsuz görüntü apaçık ortaya çıkacak.

Bir estetik cerrah olarak sizlere 4 mevsim sporu ve sağlıklı beslenmeyi öneriyorum. Bedeninize tüm sene boyunca iyi bakarsanız, oluşacak tahribatlar da minimal düzeyde kalacaktır.

Haberin Devamı

Fakat bazı durumlarda siz ne yapsanız da önüne geçemediğiniz gelişmeler, kalıtımsal öyküden kaynaklı görüntüler yaşanabiliyor. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum: Diyet ve sporla elde edemeyeceğiniz estetik duruş için, estetik cerrahiyi düşünebilirsiniz.

Daha diri göğüsler için

Göğüslerin büyük bir kısmını yağ dokusu oluşturuyor. Dolayısıyla siz emzirdikten, kilo alıp verdikten sonra ve hatta yer çekiminden dolayı, göğüslerinizin sarkmasına çok fazla müdahale edemiyorsunuz. Ayrıca, göğüslerdeki asimetri de cabası. Bir de tabi doğuştan arzu edilen göğüs büyüklüğüne sahip olmama durumu var. Ne kadar spor yapsanız da, dikleşme, büyüme veya olası diğer meme estetik sorunlarını çözümlemeniz mümkün değildir.

Meme estetiği denilince aklınıza sadece meme büyütme operasyonları gelse de, aslında meme küçültme ve meme dikleştirme gibi yine göğüs bölgesine yapılan uygulamalar bulunuyor. Sarkmış bir meme bölgesine sadece büyütme operasyonu yaparak istenilen sonucu elde edemezsiniz, illaki dikleştirme işleminin de yapılması gerekir. Ayrıca eğer memelerde sarkma sorunu yoksa, protez implantlar yerine kök hücreden zengin yağ enjeksiyonu da son derece güzel sonuçlar veren uygulamalar arasında yer alır.

Düz ve gergin bir karın için

Karın germe operasyonlarını en fazla tercih edenler, ortalama 2 çocuk doğurmuş ve iç karın bölgesinde tahribat yaşamış, bu bölgede sarkma ve hatta ciltte yoğun çatlakları olan bireylerdir. Karın germe operasyonları, sezaryen çizgisi hizasında yapılan kesi, mevcut yağın ve dolayısıyla varsa çatlak deri hattının uzaklaştırılması, bel oyuntusunun dengelenmesi, iç karnın sıkılaştırılması, yeni göbek deliğinin oluşturulması ve açılan kesinin tekrar kapatılması şeklinde yapılır.

Haberin Devamı

Uzaklaşan yağlar ve düzelen vücut kontürü

Bölgesel ve dirençli yağlar, en fazla dert edilen konular arasında yer alıyor. cerrahi vücut şekillendirmede en etkili yöntem Liposculpture uygulamasıdır. Liposculpture, liposuction ameliyatıyla sürekli karıştırılan ama teknik olarak farklı uygulamaların yapıldığı kontür düzeltme operasyonudur. Liposuction yağ emme manasına gelirken, liposculpture kelime olarak, yağlı dokunun alınarak düzeltilmesi, estetik açıdan şekil verilmesi manasına gelir. Liposculpture operasyonu sırt, bel, göbek, bacak içi, basenler, diz iç kısımları, çene altı gibi farklı vücut bölgelerinden vakum yardımıyla yağ alınması sonrasında, vücuda şekil verilerek sonlandırılır.

Elbette yaza girmeden vücut şekillendirme için düşünebileceğiniz medikal ve cerrahi pek çok alternatif uygulama var. Bugün sizlere kalıcı, daha hızlı ve etkili geri dönüşler alabileceğiniz birkaç cerrahi uygulamaları paylaştım.

Haberin Devamı

Fakat asla unutmamanızı rica ediyorum sizlerden: Bedeniniz sizin, bir başkasının isteklerini yerine getirmek amacıyla herhangi bir estetik müdahaleye başvurmayın. Eğer kafanıza çok taktığınız, sizi mutsuz eden herhangi bir estetik konu varsa, elbette biz estetik cerrahlardan yardım alabilirsiniz. Ama önemli olan sizin düşünceleriniz ve sizsiniz.

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın!

Op. Dr. Bülent Cihantimur

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.bulentcihantimur.com