Püf Noktası Vücudunuzun kontrolünü elinize alın

Vücudunuzun kontrolünü elinize alın

19.12.2017 - 18:24 | Son Güncellenme:

Vücudumuz, zaman zaman kontrol edilmesi çok zor olan inanılmaz derecede karmaşık bir makinadır. Öyle görünüyor ki, bazı şeyler kendi başına oluyor, hapşırma veya hıçkırık gibi. Peki, bunları kontrol edebilir miyiz?

Vücudunuzun kontrolünü elinize alın

Zor durumlardan kaçınmak istiyorsanız vücudunuzu nasıl kontrol altında tutacağınıza dair birkaç ipucu bir araya getiriyoruz. İşte kontrol edebileceğiniz bazı davranışlar…

Haberin Devamı

Hapşırmak istemiyor musun?

Burnunuzun köprüsünde bastırırsanız, beyniniz bir sinyali alır ve hapşırma refleksi dahil olmak üzere diğer işlemleri durdurur.

Daha iyi işitmek için kulaklarınızı kapatın

Bir kulüpte veya bir konserdeyken müzik sesi yüksektir ve arkadaşınızın konuştuğunu duyamazsınız. Bir kulağınızı elinizle kapatın ve diğer kulağınızı arkadaşınıza doğru çevirin.

Endişeli bir durum karşısında elinizi sıkın

Bu reaksiyon, vagus sinir uyarımı ile açıklanabilir. Bu durum, kalp atış hızınızı yavaşlatır ve kan basıncını düşürür. Endişe verici bir durumla karşılaştığınızda parmaklarınızı bir yumruk haline getirin ve parmaklarınızı sıkın.

Hıçkırıklardan kurtulmak için dilinize bir buz küpü basın

Haberin Devamı

Herkesin hıçkırıklara karşı kendi reçeteleri vardır. Dilinizin ucunu çekin, dilinize buz basın veya şeker küpünü yutun. Kulaklarınızı avucunuzla kapatın ve bir bardak su için.

Koşarken vücudunuzun sağ tarafına kramp girerse, sol ayağınızı attığınızda nefes alın

Aynı kural, sol tarafa kramp girdiğinde de geçerlidir. Sağ ayağınızı attığınızda nefesinizi verin. Ve kramp giren tarafa hafifçe masaj yapın. Koştuğunuzda, kan kaslarınıza akar. Doğru bir ısınma olmadan kan eşit şekilde yayılmaz, karaciğeri ve dalağı zorlar. Bu organlar da diyaframa baskı yapar.

Hızlı uyanmak istiyorsanız nefesini tutun

Bunu yaptığınızda, kalp ritmi hızlanır. Ancak aşırı bir şekilde nefesinizi tutmayın. Ani uyanış, kalbiniz üzerinde ciddi bir stres yaratabilir.

Huysuz musun?

Dişlerinizle kalem tuttuğunuzda, gülümsemeye çalışın böylece kaslarınız işe koyulacak. Beyninize sinir gönderilecek ve endorfin üretmi başlayacak. Sonunda, normal bir gülümseme gelecek.

Hafızanı biberiye ile çalıştırın

Hızlıca bir şeyler öğrenmek istiyorsan bunun en iyi yolu, gece yatmadan önce biberiye koklamak. Evet, yanlış duymadın biberiye ile hafızanı daha hızlı ve iyi bir şekilde güçlendirecek ve ezberlemenize yardım edecek.

Bacağın uyuşunca başınızı salla

Bacağınız veya kolunuz uykuya daldığınızda uyuşuyorsa, o iğrenç hislerden kurtulmak için yapmanız gereken sadece kafanızı sallamak. Böylece kaslarınız gevşer ve iğne batıyormuş hissi 1 dakika içinde geçer.

Haberin Devamı

Sakinleşmek için burnunuzu sıkın

Sinirliyseniz ve kalbiniz çok hızlı bir şekilde atıyorsa, burun ucunuzu sıkıştırın ve parmaklarınızla kapatın. Ardından kulaklarınızı kapatın ve sertçe nefes alıp verin. Kulaklarınızdaki basıncın değiştiğini hissedeceksiniz.

Yazarlar