Gündem Vuralhan öldürüldü

Vuralhan öldürüldü

19.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eski bakanlardan Mehmet Ercan Vuralhan Sirkeci’de alacak verecek meselesi nedeniyle tartıştığı iddia edilen Yüksel Harababa tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Harababa ilk ifadesinde Vuralhan’ı borcunu inkâr ettiği için öldürdüğünü söyledi...

Vuralhan öldürüldü

Eski Milli Savunma Bakanı Mehmet Ercan Vuralhan (75), Sirkeci’de bir kafede çay içtiği Yüksel Harababa (45) isimli şahıs tarafından bıçakla öldürüldü. Harababa, ilk ifadesinde, Vuralhan’ı kendisine olan borcunu inkar etmesi sonucu öldürdüğünü söyledi. Olay, Sirkeci’deki Mado Cafe’de dün saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, eski Milli Savunma Bakanı Mehmet Ercan Vuralhan, aralarında alacak verecek meselesi olduğu belirtilen cam imalatı ile uğraşan Yüksel Harababa (45) ile kafede buluştu. İddiaya göre, ikili aralarında görüşürken bir süre sonra Vuralhan koruma polisi B.Y.’yi “Özel konuşacağız” diyerek dışarı çıkardı. Bu sırada Yüksel Harababa yanında getirdiği bıçakla ile Vuralhan’ın üzerine atlayarak boğazını kesti. Harababa, kafede bulunan çalışanlar ve vatandaşlar tarafından yakalandı.

Haberin Devamı

‘40 ailenin canını yaktı’

Daha sonra polisin çağrılmasıyla olay yerine gelen ekipler Harababa’yı gözaltına alırken Vuralhan’ı hastaneye kaldırdı. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Vuralhan, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Önce Fatih Asayiş Büro Amirliği’ne, ardından Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen katil zanlısı Harababa, emniyet girişinde basın

Vuralhan öldürüldü
mensuplarının, “Neden yaptınız?” şeklindeki sorusuna, “Hak etti” şeklinde yanıt verdi. Harababa, ilk ifadesinde, olayın alacak verecek meselesi yüzünden gerçekleştiğini ve Vuralhan’ın borcunu inkâr etmesi üzerine kendini kaybedip olayı gerçekleştirdiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Görgü tanığı İlhan Çevik, “Olayı 30 saniye sonrasında gördüm. Zanlı büyük bir soğukkanlılıkla bıçağını masaya koymuştu. Telefonla ilk önce eşini aradı ve helallik istedi. Sonra bize, ‘40 ailenin canını yaktı, üzülmeyin’ dedi. Sonra memur arkadaşlar geldi, zaten bulunduğu yerde oturuyordu, hiçbir şekilde kaçmadı. Memur arkadaşlar gelince elini kelepçeye uzattı ve teslim oldu. Sonra yaralanan eski bakanmış galiba, onu aldılar hastaneye götürdüler. Henüz ölmemişti, demek ki yolda ölmüş olabilir” dedi.

Dolandırıcılık, karşılıksız çek...

Mehmet Ercan Vuralhan (75), 1987 genel seçimlerinde Anavatan Partisi’nden Ankara Milletvekili seçilmiş, 21 Aralık 1987 ile 30 Mart 1989 arasında, ikinci Özal Hükümeti döneminde Milli Savunma Bakanlığı yapmıştı. Adı “dolandırıcılık”, “hileli iflas” ve “Çek Kanunu’na muhalefet etmek” gibi suçlamalarla anılan Vuralhan’ın 1997 yılında verdiği 1 milyar 350 milyon liralık çeki karşılıksız çıkmış, bu olayla ilgili olarak Bakırköy 5. Asliye Mahkemesi tarafından kesinleşmiş 1 yıl hapis cezası varken 2001 yılında Bakırköy’de gözaltına alınmıştı. Vuralhan’ın polis tarafından arandığı dönemde Florya Atatürk Deniz Köşkü’ndeki TBMM misafirhanesinde kaldığı ortaya çıkmıştı.

İsim farkıyla serbest kaldı

Vuralhan, “üzerindeki kimlik ile tutukluluk kararındaki isimler birbirinden farklı olduğu gerekçesiyle” serbest bırakılmış, 2005 yılında yeniden gözaltına alınarak tutuklanmıştı. 245 gün cezaevinde kaldıktan sonra serbest kalan Vuralhan, 2006 yılında bu kez otel kriziyle gündeme gelmişti. Taksim’deki Gezi Oteli’ne bir yıllık 13 bin 500 TL’lik borçlarını ödemeyen Vuralhan ve eşi Bengü Vuralhan, otel yönetimi tarafından savcılığa şikâyet edilmişti. Otel yetkilileri, anahtar değiştirilmesine rağmen nöbetleşe kalıp odayı kullanan çiftin polis zoruyla çıkarılmasını talep etmişti. Vuralhan, 2007 yılında bir kez daha “karşılıksız çek”ten tutuklanmıştı.