Gündem Vurduğu kadının kızı olduğunda ısrar etti

Vurduğu kadının kızı olduğunda ısrar etti

02.08.2014 - 15:56 | Son Güncellenme:

.

Vurduğu kadının kızı olduğunda ısrar etti

BURSA’da, 10 yıl önce evi terk edip evlenen kızı Gülcan’a benzettiğini öne sürdüğü 31 yaşındaki Remziye Yıldız’ı tabancayla ateş ederek ağır yaralayan 67 yaşındaki Haydar Emeç, vurduğu kadının, kızı olduğunda ısrar etti. Adliyeye sevk edilen Emeç tutuklanırken, yaralanan Remziye Yıldız hayati tehlikeyi atlattı.

Haberin Devamı

Bursa’da merkez Nilüfer İlçesi Çalı Mahallesi’nde oturan Haydar Emeç’in kızı Gülcan, 10 yıl önce evden ayrılıp Erzincan’da oturan ve soyadı öğrenilemeyen Taner adlı kişiyle evlendi. Kızından o günden bir daha haber alamayan inşaatlarda usta olarak çalışan Haydar Emeç, son günlerde mahallede yayılan "Kızın kötü yola düştü" dedikoduları ile bunalıma girdi. Geçen hafta Nilüfer İlçesi’ndeki Küçük Sanayi Sitesi’ndeki bir kaynakçı dükkanında telefonlara bakan Remziye Yıldız’ı gören Haydar Emeç, "Sen benim kızımsın" dedi. Emeç, kadının kimliğini gösterip, "Ben senin kızın değilim amca. Evliyim ve çocuğum yok" demisine rağmen inanmadı.

Dün sabah genç kadını çalıştığı işyeri yakında ki Batı Garajı’nda bekleyen Haydar Emeç, arkadan bir süre takip ettiği Yıldız’ın kulaklarını da kızının kulağına benzetirken, "Bu Gülcan. Korkudan ismini benden saklıyor" diyerek, önüne geçip Remziye Yıldız’a tabancayla ateş etti.

Haberin Devamı

Göğsüne isabet eden kurşunla yaralanan Remziye Yıldız ağır yaralı olarak ambulans ile Uludağ Üniversitesi Tıp fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Olaydan sonra kaçan ve kısa sürede yakalanan Haydar Emeç ise, "O benim kızım Gülcan’dı. Kimliğini saklıyordu. Kendisini kulaklarından tanıdım. Söylentiler üzerine vurdum" dedi. Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgulamasında, vurduğu kadının kızı olmadığına inandırılamayan Haydar Emeç, verdiği ifadede, şunları söyledi:

"Ben kızımı çok iyi tanıyorum. 10 yıl görmesem yine tanırım. Vurdugum kişi o. Kendisi tanıdım. Beni yanına yanaştırmadı. İşe nasıl gidip geldiğini tesbit ettim. Olay günü köyde bir arkadaşımdan tabanca aldım. Metro’dan inince yanına gittim. Kulakları da benim kızıma benziyordu. Ona, ’Sen benim kızımsın’ deyince, ’Yanımdan git. Bağırıp polis çağırım’ diye çıkıştı. Bende kendisini kötü yola düşüğü için vurdum. O kişi benim kızımdı. Çok iyi biliyorum. Ama değilse de üzülürüm" dedi.

Sorgulamasının ardından, ’Adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan adliyeye çıkartılan Haydar Emeç, tutuklandı.

Video için tıklayın

Yazarlar