Gündem Vurguncu çetesi ihbarla yakalandı

Vurguncu çetesi ihbarla yakalandı

06.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul’da banka bilgilerini ele geçirerek 35 kişinin hesabından 1 milyon liralık vurgun yapan bir dolandırıcılık şebekesine düzenlenen baskında, aralarında şebeke lideriyle bir polis ve bir nüfus memurunun da bulunduğu 42 şüpheli yakalandı.

Vurguncu çetesi ihbarla yakalandı

Yalova’da yedi ay önce lüks bir otelde kalan dolandırıcıları fark eden bir vatandaşın İstanbul polisini arayarak, banka kartı kopyalayan bazı kişilerin otelde kaldığını ihbar etmesi üzerine harekete geçen Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, takibe aldığı şahısların, daha kapsamlı bir dolandırıcılık şebekesi olduğunu belirledi. Polis tespitine göre şebeke, hesap bilgilerini ele geçirdiği kişilerle ilgili nüfus dairesinde çalışan çete üyesinden bilgi aldı. Bu kişiler adına sahte nüfus cüzdanı yapıldı. Daha sonra GSM firmasına giden çete üyeleri, hat sahiplerinin kartlarını bloke edip yeni kart çıkardı. Bu aşamadan sonra şebeke üyeleri, hesapları boşaltarak 1 milyon liralık vurgun yaptı.

Haberin Devamı

Polis, çetenin tepesinde Usame G. isimli azılı bir uluslararası dolandırıcının olduğu, diğer elebaşlarının ise Yaşar Ç. Mert Y. Ramazan T. Şahin V. ve Sevinç K. olduğunu belirledi. Sevinç K.’nın kuyumculardan alışverişi organize ettiği ve bu iş için Bartın’dan eleman getirttiği tespit edilirken, şebeke üyesi polis memuru C.Ç. ile S.N. isimli nüfus memurunun İstanbul’da görev yaptığı belirlendi. Şebeke üyesi Mert Y. isimli dolandırıcının hakkında 55 arama kararı, şebeke liderlerinden Yaşar Ç.’nin ise beş yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenildi. Yakalanmamak için sahte kimliklerle lüks otellerde kalan şebekenin banka hesabını boşalttığı 35 kişiden 1 milyon liralık vurgun gerçekleştirdiği tespit edilirken, vurgunun boyutunun 5 milyon lirayı bulacağı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Haklarında yakalama kararı verilen 42 şüpheli için dün İstanbul, Ankara, Bartın, Gaziantep, İzmir, Kocaeli, Kütahya ve Antalya’da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Gözaltına alınan 42 şüpheliden 37’si tutuklandı.