Teknoloji WhatsApp’ta Bunu Yapmanız İmkansız…

WhatsApp’ta Bunu Yapmanız İmkansız…

03.12.2015 - 17:04 | Son Güncellenme:

Facebook tarafından rekor fiyatla satın alınan WhatsApp, şaşırtıcı bir sansüre ev sahipliği yapıyor. Meğerse yönetim rakiplere karşı oldukça katıymış... Dünya'da olduğu kadar Türkiye içerisinde de büyük bir kullanıcı kitlesine sahip...

WhatsApp’ta Bunu Yapmanız İmkansız…

Facebook tarafından rekor fiyatla satın alınan WhatsApp, şaşırtıcı bir sansüre ev sahipliği yapıyor. Meğerse yönetim rakiplere karşı oldukça katıymış... Dünya'da olduğu kadar Türkiye içerisinde de büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan WhatsApp, bu sefer uygulanan tuhaf bir sansür ile gündeme geldi. Bir süre önce Facebook'un çatısı altına katılan ve dudak uçuklatan bir fiyatla el değiştiren uygulama, biz farkında olmadan aslında sansür uygulayabiliyor.

Haberin Devamı

Bunun örneğini ise Telegram kelimesinde gördük. Belirtilenlere göre WhatsApp'ın rakiplerinden biri olan Telegram, herhangi bir şekilde WhatsApp konuşmaları içerisinde kullanılamıyor. Elbette bu kelimeyi yazmak mümkün fakat herhangi bir şekilde bağlantı oluşturmaya izin yok. Hem uygulama içerisinde hem de farklı bir tarayıcıda bağlantıların açılmasına izin vermeyen yönetim, bir nevi Telegram kelimesinin yer aldığı dış bağlantıları ortadan kaldırıyor da diyebiliriz. Şimdilik bu sansür resmi bir şekilde onaylanmış değil.

Olayın yanlışlıktan ibaret olacağını düşünmekse elbette zor. Bahsi geçen engelin şu anda Android cihazları ile sınırlı kaldığı belirtiliyor. Ancak ortada gerçekten bir sansür var ise bunun diğer platformlarda da uygulanması an meselesi.