Teknoloji WhatsApp kendi emoji setini yayınlıyor

WhatsApp kendi emoji setini yayınlıyor

03.10.2017 - 15:17 | Son Güncellenme:

Ağır bir WhatsApp kullanıcısıysanız, emojilerin biraz farklı görünmesine hazır olun. Emojipedia, popüler mesajlaşma uygulamasının en yeni Android beta sürümünde ilk kez emoji ayarlarını değiştirdiğini söyledi. Şimdiye kadar, WhatsApp her zaman Apple'ın emoji setini kullanıyordu.

WhatsApp kendi emoji setini yayınlıyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bir Apple cihazı kullanıyorsanız, muhtemelen aynı emojileri görmeye devam ediyorsunuz. Ancak bir Android kullanıcısıysanız, sonunda yeni olanları göreceksiniz.

Emojipedia'da yayınlanan yeni bir blog yazısına göre, WhatsApp kendi tasarladığı emoji dizisini kullanıma sunuyor. İleti gönderme uygulamasının şimdiye kadar Android telefonlarında bile benimsenen iOS emoji'lerine biraz benzemekle birlikte LG'nin tescilli setini andıran biraz daha şık bir görünüme sahipler.

WhatsApp kendi emoji setini yayınlıyor

Güncelleme, şimdiye kadar yalnızca WhatsApp'ın en son beta sürümünü çalıştıran Android müşterilerine hitap ediyor, ancak önümüzdeki haftalarda ve aylarda platform için daha geniş bir tanıtımın yapılması bekleniyor.

Bununla birlikte, WhatsApp'ın iOS'da oluşturulan yeni emoji'yi de kabul edip etmeyeceği henüz belli değil. Yeni WhatsApp seti, Unicode'un en yeni standardı Emoji 5.0'ı kullanıyor; bu, WhatsApp içindeki yeni emojilerin bazıları henüz iOS'ta mevcut değil.

Haberin Devamı

Google kısa bir süre önce Gboard adını taşıyan klavyesi üzerinde Bitmoji desteği sunmaya başlamıştı. Apple ise yeni akıllı telefonu iPhone X ile kullanıcılarına yüz ifadelerini emojiye çevirme imk’anı sunuyor.

Geçtiğimiz temmuz ayında yapılan açıklamada ise WhatsApp üzerinden her gün 55 milyar mesajın gönderildiği belirtilmişti.