Geri Dön
WhatsApp'ta 'mavi tik'ten neden vazgeçilmeli?

WhatsApp'ta 'mavi tik'ten neden vazgeçilmeli?

WhatsApp bağımlılığı acilen literatürde kendine yer edinmeli. 'Akıllı telefondan mahrum kalma korkusu'na 'nomofobi' dedik. Ama WhatsApp bağımlılığı da bir isimle özetlenmeli kesinlikle. Peki bu bağımlılıkla nasıl başa çıkılır? Bütün sıkıntı 'mavi tik'te mi yoksa?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Mavi tik'lerden kurtulmadığımız takdirde...

'Görüldü' seçeneğinden öncesine dönmemiz zor. Artık bitti. Geri dönüş yok. Arkadaşımıza mesaj atıyoruz. Görüldüğünde 'görüldü' ibaresiyle karşılaşıyoruz. Bu durumun WhatsApp versiyonunu ise 'mavi tik'ler karşılıyor. Siz bu mavi tik'lerden kurtulmadığınız takdirde otomatik olarak bir çemberin içine sürükleniyorsunuz. Arkadaşınız o mavi tik'i görüp de size cevap vermiyorsa, ooo, başlasın trip atmalar.

"Gördü ama cevap yazmadı. O zaman kesin..."

Ama işte bu durum ne kadar sağlıklı, oraya bi' Molatik olmak lazım. WhatsApp'ta 'mavi tik'ten neden vazgeçilmeli? Söyleyeyim... Akıl ve ruh sağlığımızı korumak için, gereksiz ihtimaller denizinde boğulmamak için, en önemlisi de WhatsApp bağımlılığından kurtulmak için... Bunun için yapmamız gereken tek şey 'mavi tik' seçeneğinden kurtulmak. Gerisi kendiliğinden gelecek. Arkadaşlarınız hakkında "Görüp de cevap yazmadı, acaba neden? Kesin alındı bana..." kuruntuları sona erecek.

'Mavi tik'in kölesi olmak...

Teknolojinin ilerleyişini, bize yeni yeni kapılar açışını takdirle karşılayacağız elbette. Eskiden mümkün olmayan yeni seçenekler karşısında tabii ki "Oleeey" tepkisi verip cumburlop dalacağız. Ama işte öyle çok da şey yapmamak lazım. Kendinizi çok kaptırdığınız takdirde bir bakıyorsunuz 'mavi tik'in kölesi olmuşsunuz. Yapmamız gereken kafamızı gereksiz yere işgal eden her türlü detaydan sıyrılmak, 'Mavi tik iyi ama çevresi kötü' diyerek gerekli mesafeyi oluşturmak. Ruh sağlığımızı daha fazla hafife almayalım...

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler