Teknoloji WhatsApp’tan Dev Başarı

WhatsApp’tan Dev Başarı

27.06.2016 - 16:01 | Son Güncellenme:

Popüler anlık mesajlaşma ve sesli görüşme uygulaması WhatsApp, aldığı yeni özellik ile epey büyük bir başarıya imza atmış bulunuyor…

WhatsApp’tan Dev Başarı

Hayata geçirildiği günden bu yana büyük bir yol kat etmiş olan mobil uygulama WhatsApp, başlangıçta anlık mesajlaşma yeteneği bakımından ön plana çıkmıştı. El değiştirdikten sonra bünyesine yeni özellikler katan ve yoluna daha farklı yetenekler ile birlikte devam eden uygulama, son olarak sesli görüşme desteği kazanmıştı. Günümüz kullanıcıları her ne kadar mesajlaşmayı sesli görüşmeye tercih etseler de uygulama bu özelliği ile adeta dev bir başarıya ulaşmış bulunmakta. Zira bizzat geliştirici firma tarafından yapılan resmi açıklamaya göre uygulama, gün içerisinde milyonlarca sesli görüşmenin yapılmasına ön ayak oluyor.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamaya göre Dünya üzerinde her gün 100 milyon WhatsApp görüşmesi yapılıyor. Güncelleme sonrasında bu özelliğe kavuşan uygulama, kimi kullanıcılar tarafından gereksiz bir niteliğe kavuştuğu yorumu ile gündeme gelmişti. Ancak görülen o ki eleştiri alan bu özellik, şimdilerde Dünya üzerinde epey popüler bir vaziyette.

Geçtiğimiz yıl sesli arama özelliğine kavuşan uygulama, toplamda 1 milyardan fazla kullanıcıya sahip. Bu rakam ile aynı zamanda en popüler anlık mesajlaşma uygulaması unvanına da erişen aplikasyon, anlaşılan sesli arama konusunda da liderliğini ilan etmeye hazırlanıyor.