Teknoloji WhatsApp yedeklemeleri artık Google Drive depolama alanına dahil edilmeyecek

WhatsApp yedeklemeleri artık Google Drive depolama alanına dahil edilmeyecek

16.08.2018 - 10:34 | Son Güncellenme:

WhatsApp yedekleme dosyaları artık Google Drive depolama alanına dahil edilmeyecek. WhatsApp kullanıcılarının mesajlarını, videolarını ve fotoğraflarını yılda en az bir kez yedeklemesi gerekiyor. Aksi takdirde Google Drive yedekleri otomatik olarak silinecek.

WhatsApp yedeklemeleri artık Google Drive depolama alanına dahil edilmeyecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

WhatsApp ve Google yeni bir anlaşma yaptı.12 Kasım 2018'den itibaren WhatsApp yedekleri Google Drive depolama alanı kotasına dahil edilmeyecek. Ancak, kullanıcılar en az yılda bir kez mesajlarını, fotoğraflarını ve videolarını yedeklemeli. Yoksa yedeklemeler Drive depolama alanından otomatik olarak kaldırılacak.

Drive'ı etkin bir şekilde kullanan ve büyük miktarda WhatsApp verilerini yedekleyenler için, yakında erişebileceğiniz ek depolama alanını takdir edeceksiniz. Bazı kullanıcılar yalnızca metin verilerini yedeklerken, diğerleri yüzlerce megabayt veya hatta gigabayt fotoğraf ve videoları yedekleyebilir.

Bu duyuru, Google'ın dünya genelinde daha fazla kullanıcı için Google One bulut depolama abonelik hizmetini açmasıyla birlikte geldi. Google One, Google Drive, Google Fotoğraflar ve Gmail de dahil olmak üzere tüm Google abonelik hizmetlerinin bir araya getirilmesi. Google One’ın abonelik teklifleri aşağıdaki gibidir.

Haberin Devamı

15 GB - Tüm Google hesapları için ücretsiz
100 GB - aylık 1,99 dolar
200 GB - aylık 2,99 dolar
2 TB - aylık 9,99 dolar