Gündem Wilson: Türkiye ve ABD ortaktır

Wilson: Türkiye ve ABD ortaktır

18.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ross Wilson, Kamu Diplomasisi Danışmanı Johathan Henrick ile Basın Sözcüsü Joe Wierichs için büyükelçilikte düzenlenen resepsiyona katıldı.

Wilson: Türkiye  ve ABD ortaktır

Wilson burada yaptığı açıklamada, John Bass’ın büyükelçi olarak senato tarafından atandığını belirterek, “Bass en kısa sürede gelecek” ifadelerini kullandı.
Wilson, “Amerika ve Türkiye iyi bir noktadalar ve birbirlerini iyi anlıyorlar” şeklinde konuştu. IŞİD ile mücadele ile ilgili olarak Türkiye’nin pozisyonu konusunda Wilson, “Türkiye ve Amerika ne yapılması gerektiğini biliyorlar. Kararlar verildiğinde, nereye gideceğine bakacağız. Türkiye ile Amerika müttefiktir. Bu demek oluyor ki Türkiye ve Amerika ortaktır” dedi.

Türkiye’nin önemi
Amerikan basınında çıkan haberlerle ilgili olarak ise Wilson, Amerikan basınının dış politikayı geliştirmediğini vurgulayarak, “Amerikan basını Amerikan politikasını yapan aktör değildir. ABD Başkanı Obama, Dışişleri Bakanı Kerry ve Savunma Bakanı Hagel dış politikayı belirliyorlar. Hagel ve Kerry basın açıklamalarında Amerika açısından Türkiye ile ilişkilerin önemine işaret ettiler. Bu ilişkilerin Türkiye içinde önemli olduğunu biliyoruz” diye konuştu.
Wilson, Al Jazeera’ye yaptığı açıklamada ise, İncirlik üssünün, Türkiye’den Erbil’e taşınması gerektiği yönünde ABD’de çıkan haberleri değerlendirerek, “Bu tamamen saçmalık, böyle bir şey olmayacak” dedi.