Teknoloji Windows 10, 1 Milyar Cihaza Ulaşabilir

Windows 10, 1 Milyar Cihaza Ulaşabilir

18.07.2016 - 16:06 | Son Güncellenme:

Şimdilerde Windows 10 Mobile için çalışmakta olan Microsoft, sistemin PC versiyonu için yeni rekorun kapıda olduğunu söyledi…

Windows 10, 1 Milyar Cihaza Ulaşabilir

Yazılım devi unvanı ile nam salan Microsoft, uzun bir geliştirilme sürecinden geçirdiği yeni işletim sistemi Windows 10’u bildiğiniz üzere geçtiğimiz yılın sonlarına doğru resmi olarak yayımlamıştı. Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 sistemlerine lisanslı bir şekilde sahip olanlar için yeni sistemi ücretsiz olarak sunan firma, attığı bu adım ile birlikte yeni sürümün bir anda milyonlarca kişi tarafından kullanılmaya başlamasını mümkün kılmıştı. Nitekim bunun ardından sistemin mobil versiyonunu da görücüye çıkaran teknoloji devi, şimdilerde yeni bir rekorun kırılacağını bildirdi. Ücretsiz politikası ile beraber hali hazırda zaten geniş çaplı bir kullanıcı kitlesine erişmiş olan yeni sistem, birkaç yıl içerisinde dev bir rekor elde edecek gibi gözüküyor.

Haberin Devamı
Tam 1 Milyar Cihaza Ulaşması Bekleniyor

Microsoft cephesinden gelen resmi açıklamaya göre Windows 10, şu anda 350 milyondan fazla bilgisayar üzerinde kullanılıyor. Bu alanda büyük bir başarıya imza attıklarını dile getiren firma, bununla beraber 2018 finansal yılı içerisinde tam 1 milyar cihaza ulaşarak yeni bir rekorun kırılacağını bildirdi. Ücretsiz kampanyası sona eren yeni sistemin satılan bilgisayarlar ile beraber bu oranı yakalaması bekleniyor.

Başarması Olası Gözüküyor

Çıkış haftasında milyonları deviren yeni yazılımın bu denli büyük bir başarıya imza atması açıkçası olası gözüküyor. Hali hazırda zaten 350 milyona kısa sürede ulaşmış olan sistemin 2 yıl sonraki hali şimdiden merak uyandırmakta.