Teknoloji Windows 10 Mobile Güncellemesi Yayılıyor

Windows 10 Mobile Güncellemesi Yayılıyor

27.06.2016 - 15:50 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz aylarda dalgalar halinde akıllı telefonlara uğramaya başlayan Windows 10 Mobile, yaygınlık göstermeye devam ediyor…

Windows 10 Mobile Güncellemesi Yayılıyor

Microsoft tarafından geliştirilen Windows 10 işletim sistem, bilindiği üzere geçtiğimiz yılın sonlarına doğru bilgisayarlara uğradı. Yeni sistemi eko sistem haline getirmek istediğini daha önce açıklayan yazılım devi, oyun konsolları ve akıllı telefonlar ile beraber kendi işletim sistemini bir bütün haline getirmeyi hedeflemekte. Nitekim bu kararın ardından akıllı telefonlar için de görücüye çıkan sistem, Windows 10 Mobile adıyla anılarak kendisini telefon sektöründe de göstermiş bulunuyor. Aynı zamanda benzer güncellemenin Xbox One için de yayımlandığını ve böylelikle cihazların bir bütünün parçaları haline geldiğini de söylemek mümkün. Şimdilerde sistemin mobil ayağına daha fazla yaygınlık kazandırmak isteyen Microsoft, bunun için harekete geçmiş durumda.

Haberin Devamı
Güncelleme İki Farklı Telefona Daha Ulaştı

Şimdilerde birçok Windows tabanlı akıllı telefona ulaşmış olan Windows 10 Mobile güncellemesi, açıklanan bilgilere göre Lumia Icon ve Lumia 1520 akıllı modelleri için de geçerli hale gelmiş durumda. Operatörler üzerinden satılan versiyonlar için yeni güncellemeyi yayımlamış olan Microsoft, OTA üzerinden kullanıcıların yeni sürüme geçmelerini mümkün kılıyor. Eğer bu iki akıllı modelden herhangi birine sahipseniz Ayarlar – Telefon Güncellemesi – Güncellemeleri Denetle yolunu izleyerek yeni sisteme terfi edebilirsiniz.

Yeni Sistemin Kurulması Öneriliyor

Önceki sisteme nazaran çok daha fazla özellik ile beraber gelen Win 10 Mobile, aslında sadece yenilikler içermiyor. Bunun yanında eskisine oranla daha güvenli olduğu gözlemlenen işletim sistemin hata ve açık sayısı da şimdilik epey az olarak bilinmekte.