Teknoloji Windows 10, Tam 75 Milyon Bilgisayara Kurulmuş

Windows 10, Tam 75 Milyon Bilgisayara Kurulmuş

26.08.2015 - 10:28 | Son Güncellenme:

Microsoft'un en yeni işletim sistemi Windows 10, hızla yayılmaya devam ediyor. Sistem, önemli bir indirilme eşiğini daha geride bıraktı. İşte detaylar... 29 Temmuz 2015 tarihi itibariyle yayımlanan ve dalga dalga...

Windows 10, Tam 75 Milyon Bilgisayara Kurulmuş

Microsoft'un en yeni işletim sistemi Windows 10, hızla yayılmaya devam ediyor. Sistem, önemli bir indirilme eşiğini daha geride bıraktı. İşte detaylar... 29 Temmuz 2015 tarihi itibariyle yayımlanan ve dalga dalga tüm kullanıcılara ulaşmaya devam eden Windows 10, ücretsiz olmasının da verdiği etkiyle kısa sürede milyonlarca kişiye erişti. Yapılan yeni açıklama ise sistemin 75 milyon bilgisayara kurulduğunu söylüyor. Microsoft'tan Yusuf Mehdi, kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda işletim sisteminin istatistik bilgilerine değindi. Henüz 4 haftayı geride bırakmış olan Win 10, Mehdi tarafından paylaşılan bilgiye göre 75 milyon adet PC'ye erişmiş durumda. Windows işletim sistemleri arasında en hızlı yayılan halkalardan biri olan Windows 10, böylelikle sadece 1 ay içerisinde büyük bir başarı elde etti.

Haberin Devamı

Mehdi, sistemin hızla yayılmaya devam ettiğine dikkat çekiyor. Yani 75 milyonluk sayı yakında daha da artacak. Özellikle 100 milyonluk barajın ne zaman aşılacağı merak konusu. Ayrıca Windows 10 Mobile ve Windows 10 uyumlu Xbox One güncellemesi yayımlandıktan sonra ekosistemdeki cihaz sayısının artması ve böylelikle Windows 10 açısından daha da büyük bir başarının elde edilmesi bekleniyor.