Teknoloji Windows Phone 8.1'e Hazır Mısınız?

Windows Phone 8.1'e Hazır Mısınız?

11.08.2014 - 06:23 | Son Güncellenme:

Microsoft'un mobil işletim sistemi Windows Phone 8.1, güncelleme sürümünü dağıtmaya başladı! Sıra sizde olabilir...

Windows Phone 8.1e Hazır Mısınız

Microsoft tarafından duyuru yayımlandı fakat Windows Phone işletim sistemli akıllı telefon kullanıcıları hemen sevinmeye başlamasın. Çünkü bu güncelleme şimdilik sadece geliştirici sürümü yüklü cihazlarda kullanılabilecek. Geliştiricilere odaklı olmasının sebebi, Microsoft’un hala 8.1 sürümü üzerinde çalışıyor olması. Yani bu güncelleme sadece bir önizleme olacak.

Haberin Devamı

Windows Phone 8.1 güncellemesi bir sürü performans artırıcı ayrıntı dışında önemli bir kaç büyük yeni işlev ile geliyor. Mobil işletim sistemine gelen en büyük yenilik, Microsoft’un uzundur uğraştığı kişisel sanal asistan Cortana olacak. Cortana uygulaması Windows Phone 8.1 ile ABD, Çin, İngiltere, Avustralya, Kanada’nın başta olduğu bir grup ülkede aktive edilecek. Fakat şu andaki güncelleme ile Cortana bazı ülkelerde Alpha, bazı ülkelerde ise Beta aşamasında.

Diğer beklenen özellikler arasında ana ekranda uygulamaları klasörleyip gruplar halinde tutabilmek için Live Folders özelliği, telefonunuzu özelleştirebilmek için Apps Corner ve yüklediğiniz uygulamaları daha kolay bulabilmek için Store Live Tile Updates özelliği bulunuyor. Ayrıca Xbox Music ve SMS mesajlaşma sistemine de çeşitli iyileştirmeler geliyor.

Haberin Devamı

Eğer Nokia veya Windows Phone işletim sistemi kullanan akıllı telefonunuza geliştirici önizleme sürümü kurduysanız, şu anda 8.1 güncellemesini indirip deneyebilirsiniz. Diğer kullanıcılar ise biraz daha beklemek durumunda kalabilirler.