İstanbul Wrc'de İspanya Ayağını Meeke Kazandı, İkinci Ogier Şampiyonluk Kapısını Araladı

Wrc'de İspanya Ayağını Meeke Kazandı, İkinci Ogier Şampiyonluk Kapısını Araladı

09.10.2017 - 13:18 | Son Güncellenme:

.

Wrcde İspanya Ayağını Meeke Kazandı, İkinci Ogier Şampiyonluk Kapısını Araladı

Gelecek sezon bir ayağı Türkiye’de yapılacak Dünya Ralli Şampiyonası’nda heyecan tüm hızıyla sürüyor. Büyük çekişme yaşanan sezonun 11. yarışı İspanya’daydı. Zorlu Katalonya pistinde birinci sürpriz bir şekilde Britanyalı Kris Meeke oldu. Bu sezon Meksika’dan sonra ikinci kez kürsünün ilk basamağına çıkan Meeke, puanını da 60’a yükseltti. İspanya ayağında genel klasman lideri Red Bull sporcusu Sebastien Ogier de sevinenler arasındaydı. Fransız pilot, son iki yarışa girilirken en yakın rakibi Ott Tanak ile arasındaki puan farkını 37’ye çıkardı. Büyük Britanya ayağında podyumda yer alması durumunda Ogier üst üste beşinci şampiyonluğunu ilan edecek.
Motorsporlarının en çok izleyiciye sahip dallarından biri olan rallide Dünya Şampiyonası heyecanı sürüyor. Takvimde sona gelinirken pilotlar da şampiyonluk için son kozlarını oynuyor. Sezonun 11. yarışı İspanya da, kritik anlara sahne oldu.
Katalonya pistinin en iyisi sürpriz bir isimdi. Bu sezon Meksika’da kazandığı birincilik dışında sadece 15 puan toplayabilen Kris Meeke, İspanya’da iyi mücadele etti ve birinciliği kaptı. İkinciliği ise bu sezonun genel klasman lideri Sebastien Ogier kaptı. Şampiyonluğa bir adım daha yaklaşan Red Bull sporcusu Ogier, en yakın rakibi Ott Tanak ile arasındaki puan farkını 37’ye yükseltti. Sezon başından bu yana şampiyonluk yarışı içinde yer alan Thierry Neuville ise bir kez daha hayal kırıklığı yaşattı ve varlık gösteremedi. Belçikalı sporcu, son iki yarışta puan kazanamamış oldu.
Hayal bile edemezdim
Sürpriz bir birincilik elde eden Kris Meeke, yarışın ardından yaptığı açıklamada, ‘Bu gerçekten benim için çok çok özel bir galibiyet. 20 yıl önce 1997’de bu yolda yürüdüğümü ve Colin McRae’yi canlı izlediğimi hatırlıyorum. O günden sonra gelip de burada kupa kaldıracağımı hayal edemezdim” ifadesini kullandı.
Bir sonraki aya Büyük Brititanya’da
Genel klasmanda Sebastien Ogier’in liderliği devam ediyor. Fransız pilot, 198 puanla ilk sırada yer alıyor. İkinci Finli pilot Ott Tanak’ın ise 149 puanı bulunuyor. Thierry Neuville de 160 puanla üçüncü sırada.
Dünya Ralli Şampiyonası’nın bir sonraki durağı 26-29 Ekim’de Büyük Britanya olacak.