Ekonomi Xbox’ın yeni konsolu Türkiye’de oyuna girdi!

Xbox’ın yeni konsolu Türkiye’de oyuna girdi!

19.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Microsoft’un oyun konsolu Xbox’ın yeni modeli One X, dünyayla aynı anda Türkiye’de satışa sunuluyor.

Xbox’ın yeni konsolu Türkiye’de oyuna girdi

7 Kasım’da satışa çıkacak olan konsolun fiyatı 2 bin 699 TL olarak açıklandı. Konsol için xbox.com.tr üzerinden ön sipariş verilebiliyor. Mevcut oyun konsollarından yüzde 40 daha güçlü bir donanıma sahip olan Xbox One X, 4K çözünürlük ile oyunseverlere yeni bir dünyanın kapılarını açıyor.

Haberin Devamı

Yeni konsolun yazılım geliştiriciler ve oyuncular için en çok tercih edilen oyun platformu olması da hedefleniyor. Gelişmiş işlemcisi ile üst düzey grafik, daha yüksek FPS, daha hızlı oyun yükleme süresi ve Dolby Atmos desteği gibi özelliklere sahip.

Keyfi katlayacak

Microsoft Türkiye Tüketici Kanalından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Halil Gökoğlu, dünyada yaklaşık 1 milyar oyuncunun oyun dünyasında yazılım ve hizmetler için bir yılda 125 milyar dolar harcadığını söyledi. Oyun pazarının bu yıl Microsoft’un öncelikli beş çözüm alanından biri olarak belirlendiğine dikkat çeken Gökoğlu, “Xbox One konsolomuzla pazarda güçlü bir konuma sahibiz, bir yandan çevirimiçi ağımız Xbox Live ile ayda 53 milyon aktif kullanıcıyla buluşurken, diğer yandan PC oyuncuları için Windows 10’la oyun keyfini çok daha geniş kitlelere yaşatıyoruz.

Haberin Devamı

Xbox ile oyun dünyasına yaklaşımımız, oyuncuların istedikleri oyunları, istedikleri insanlarla, istedikleri cihazlarda oynamalarını sağlamak. Bu kapsamda konsol ve PC oyunlarında inovasyonun sınırlarını zorlamaya devam ederken, artırılmış gerçeklik gibi en yeni teknolojileri de oyun dünyasına kazandırıp, eğlenceyi katlayacağız” diye konuştu.