Teknoloji XBOX ONE S incelemesi

XBOX ONE S incelemesi

19.08.2016 - 15:14 | Son Güncellenme:

Microsoft'un yeni oyun konsolu XBOX ONE S Limited Edition'ı inceledik

XBOX ONE S incelemesi

Erinç Eröz - milliyet.com.tr / e.eroz@milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Microsoft'un Türkiye de dahil sadece 25 ülkede piyasaya sürdüğü XBOX ONE S Limited Edition oyun konsolu test merkezimizdeydi.
XBOX ONE'dan daha ince olan cihaz, beyaz ağırlıklı rengi ve delikli, üç boyutlu yapısıyla göze oldukça şık geliyor.
Konsolun ön yüzünde açma/kapama, disk çıkarma ve eşleştirme tuşları yer alırken, bir de USB bağlantı portu göze çarpıyor.
Arka kısımda ise güç girişi, HDMI giriş ve çıkış portları, 2 adet USB 3.0 bağlantı potu, kızılötesi bağlantı girişi, dijital ses çıkışı ve ağ bağlantısı giriş portu bulunuyor.

4K'ya göz kırpıyor
2 TB kapasiteye sahip olan Xbox One S Limited Edition, Ultra HD 4K görüntü kalitesini destekliyor. Film ve dizileri 4K olarak izleyebiliyor, oyunları da upscale yöntemi ile 4K olarak oynayabiliyorsunuz.
Tabii burada, oyunları HDR olarak oynayabileceğinizin de altını çizelim. Oyunların normal görüntüsünün ötesinde, daha canlı renkler, daha yüksek kontrast, daha çekici atmosfer sunan HDR deneyimi, kullanmaya başladığınız andan itibaren sizi sarıyor.
Konsolda gerçek 4K oyun oynayabilmek içinse, bir süre daha beklememiz gerekecek. NVIDIA ve AMD tarafından bu yaz başında piyasaya sunulan yeni grafik yongaları PC oyuncularına 4K ve 3D oyun deneyimini sunmaya başladı.
Nvidia GTX 1060, 1070 ve 1080, AMD RX 480 grafik kartları ile oyunları akıcı şekilde 4K oynamak mümkün.
Konsol tarafında bunun için en yakın tarih 2017 gibi görünmekte.
Yine de, 4K Blu-Ray filmleri, Netflix ve YouTube'un 4K videolarını -tabii TV'nizin destekliyor olması şartıyla- izleyebilmek gerçekten güzel bir deneyim.

Haberin Devamı

İncelmek XBOX ONE S'e yaradı!
Xbox One S, Xbox One'a göre oldukça incelmiş durumda. Bu inceliğin yanı sıra, güç kaynağının kutu içine alınmasıyla, harici bir adaptör kullanma derdimiz kalmıyor.
Bu da haliyle, konsolumuzun TV setinde daha şık durmasına yol açıyor.
İncelmek, Xbox'a oldukça yaramış. Isınma ve ses problemi ile karşılaşmadığımız "ince" Xbox One S'te, oyunların yükleme sürelerinden, filmlere bir takılma yaşamadık. Xbox One S kullandığımız en stabil konsoldu diyebiliriz.

Haberin Devamı

XBOX'tan, PC'ye
Cihazın yeni oyun kolu ise oldukça başarılı. Xbox One kollarına göre biraz daha küçük olan yeni ve bembeyaz kol, pütürlü tutamaklara sahip, ki bu da tutuşa artı katıyor.
5.5 metre kapsama alanıyla, eski versiyona göre biraz daha uzun menzilli diyebileceğimzi kol, bluetooth da destekliyor ve bu sayede ek bir aparata ihtiyaç duymadan PC oyunlarında da kullanabiliyorsunuz.

Fiyatı
2 Ağustos'ta, dünya genelinde Türkiye ile birlikte 25 ülkede satışa sunulan 2TB'lık özel sürüm Xbox One S, MediaMarkt'larda 1.899 fiyat etiketiyle son kullanıcıyı bekliyor.