Teknoloji Xiaomi Apple’ı Üçe Katladı!

Xiaomi Apple’ı Üçe Katladı!

31.05.2016 - 14:10 | Son Güncellenme:

Çin’de yapılan pazar araştırması Nisan ayında Xiaomi’nin tüm telefonlardan daha fazla satış yaptığını ortaya koydu.

Xiaomi Apple’ı Üçe Katladı

2013 rakamlarına göre 1,357 milyar kişinin yaşadığı Çin, mobil dünyanın en önemli pazarıdır. Sadece kalabalık olması değil halkının da teknolojiye oldukça meraklı olması bu pazarın her geçen gün daha da büyümesini sağlıyor. Çin’de çok önemli oyuncular var ve Çinli firmalar global pazarda ilk 2 sıra hariç listeyi tamamen domine etmiş durumdalar. Bunların başında da Xiaomi geliyor.

Haberin Devamı

Xiaomi Nisan Ayında Rekor Satış Gerçekleştirdi

Çinli firmanın CEO’su Lei Jun yaptığı bir açıklama ile Nisan ayı satış raporlarını yayınladı. Buna göre listenin ilk sırasında % 23,7 ile Xiaomi geliyor. % 15,7 ile dünyanın en büyük 3. cep telefonu üreticisi Huawei ikinci sırada yer alıyor. Oldukça ilginç olan ise %10,5 ile geçtiğimiz yıl pazara giriş yapan Leeco geliyor. Leeco bu noktada en büyük sürprizi yaptı. Apple pazar payından %8,2 alırken, Meizu ise %7 ile Apple’ı takip ediyor. Asıl sürpriz ise Samsung‘un Nisan ayında Çin pazarının sadece %3,2‘sine hitap etmesi olarak görülüyor.

Akılı telefon pazarı her geçen yıl daha ciddi rekabetin yaşandığı bir arena haline geldi. Büyük üreticilerin ciddi anlamda fiyat politikalarını değiştirmeleri gerektiğine inanıyoruz. Bu fiyat politikaları değişmediği sürece de Çinli markalar her geçen yıl pastadan daha fazla pay alarak büyümeye devam edecekler gibi görünüyor.