Gündem Ya açmasaydı?

Ya açmasaydı?

30.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mersin’de 5 yıldır tedavi gören Muammer Şan, uygun organın bulunduğuna dair gelen telefonu ‘dolandırıcıdandır’ diye 2 kez reddetti. Şen, 3’üncü kez çalan telefonu açınca mutlu haberi aldı

Ya açmasaydı

Mersin’in Anamur ilçesinde yaşayan iki çocuk babası Muammer Şan, 5 yıl önce bir sabah uyandığında renginin sarıya döndüğünü fark etti. Hastaneye kaldırılan ve yapılan tetkikler sonucunda siroz olduğunu öğrenen Şan, 5 yıl tedavi gördü. Sağlık Bakanlığı’nın organ nakli listesine de kaydolan Şan, kendisini sağlığına kavuşturacak olan organın bulunduğunu haber verecek telefonu beklemeye başladı.

İki kez açmadı
Şan’ın beklediği telefon önceki gece saat 01.00 sıralarında geldi. Ancak Şan, telefon numarasının farklı olması dolayısıyla dolandırıcıdan geldiğini sanarak iki kez açmadı. Aynı numaranın üçüncü kez araması üzerine telefonu açan Şan, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nden beş yıldır beklediği karaciğerin bulunduğu haberini aldı. Hemen Antalya’ya gelen Şan’a, beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin karaciğeri nakledildi.

‘Gel dediler, inanamadım’
Naklin ardından sağlığına kavuşan Şan, yaptığı açıklamada, artık telefon her çaldığında ihmal etmeden açtığını söyledi. Uygun karaciğerin bulunmaması halinde yaşama şansı olmadığına işaret eden Şan, “Gece telefonum çaldı. Numara sıfırla başladığı için dolandırıcı sandım. Oğluma ‘Telefonu kapat’ dedim. İkincisinde yine kapattım. Üçüncü seferde, oğlum ‘Baba bakayım’ dedi, açtı. ‘Muammer Şan ile mi görüşüyorum’ dedi bir adam. Sana organ çıktı, hemen uçakla mı taksiyle mi geleceksin hemen Antalya’ya gel’ dediler. İnanamadım” dedi.

Şan, bulunan organ için iki hastanın daha çağrıldığını ancak kendisinin dokusunun uyduğunu belirtti. Hastanede eşinin başından ayrılmayan Sevim Şan da eşinin yüzünün uzun aradan sonra ilk kez güldüğünü söyledi.