Siyaset ‘Ya teslim olacaklar ya da kaçacaklar’

‘Ya teslim olacaklar ya da kaçacaklar’

24.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili, “PKK ve onun alfabede harf takınarak kendine başka isimler bulan bütün yancıları, Türkiye Cumhuriyeti karşısında ya diz çöküp teslim olmaya ya etek giyip kaçmaya mahkumdur” ifadelerini kullandı.

‘Ya teslim olacaklar ya da kaçacaklar’

Adan, yaptığı yazılı açıklamada, “Suriye’nin kuzeyindeki bazı alanların, Türkiye’yi sırtından hançerlemek için fırsat kollayan birçok satılık örgütün kendilerini ihaleye çıkardığı mal pazarlarına döndüğünü” ifade etti. Adan, Türkiye’nin istikrar, istikbal ve istiklal için attığı her adımda bu topraklardan Türkiye’nin bir köşesine taarruz gerçekleştiğini belirtti.

Haberin Devamı

Öncelikli hedef olarak belirlenen Afrin ve akabinde muzaffer Türk ordusunun yürüyeceği Münbiç’in, sivrisineklerden kurtulmak için kurutulması gereken bataklık, mikroptan bedeni arındırmak için tek çarenin ameliyat olduğu bir yara haline geldiğini aktaran Adan, “Bu açık yarayı kapatmak için harekete geçen şanlı Türk ordusu, esasen oradaki bütün mazlumların da yaralarını sarmak için yola revan olmuştur” değerlendirmesinde bulundu. Adan, “PKK, Türkiye Cumhuriyeti karşısında ya diz çöküp teslim olmaya ya etek giyip kaçmaya mahkumdur” ifadelerini kullandı.