Gündem Yaban hayvanı üretim merkezleri kuruluyor

Yaban hayvanı üretim merkezleri kuruluyor

29.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin iline yönelik nesli tükenen ayıları koruma amacıyla Büyük Karnivorların Yönetimi Projesi’ne 2018 yılında başlayacaklarını bildirdi.

Yaban hayvanı üretim  merkezleri kuruluyor

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın Artvin’de nesli tükenen hayvan türlerine ilişkin soru önergesini yanıtlayan Eroğlu, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Yaban hayatının korunması maksadıyla, yürürlükteki mevzuat doğrultusunda yaban hayatı geliştirme sahaları ilan edilmekte, bu sahalarda ve bu sahaların dışında biyolojik çeşitlilik açısından önem arz eden yerlerde, her yıl düzenli olarak envanter çalışmaları gerçekleştirilmekte, yaban hayatı geliştirme sahalarının korunması için belediyelerle işbirliği yapılmaktadır. Ayrıca nesli tehlike altında olan türlerin yok olmasını önlemek maksadıyla tür eylem planları hazırlanmaktadır.

2018’de başlanacak

Misal Artvin il sınırları içerisinde Hopa engereği ve dağ gülü tür eylem planları 2015’te yapılmış olup, 5 yıl boyunca bu türlerin izleme çalışmaları sürdürülecektir. Bunlara ilaveten, yaban hayvanlarının desteklenmesi için yaban hayvanı üretim merkezleri kurulmakta, ağır kış şartlarında yemleme çalışmaları yapılmakta, genetik çeşitliliği korunmasını sağlamak maksadıyla da yaban hayvanı nakilleri yapılmaktadır.”