Eğitim Yabancı dil eğitimine yeni boyut: Trinity Stars

Yabancı dil eğitimine yeni boyut: Trinity Stars

13.05.2016 - 15:39 | Son Güncellenme:

Özel Elit Okullarında bu yıl ilk defa uygulanan Trinity College London Performans Programı yabancı dil eğitimine yeni bir boyut getiriyor.

Yabancı dil eğitimine yeni boyut: Trinity Stars

Özel Elit Okulları Türkiye’de bir “ilk” uygulamaya imza atarak yabancı dil öğrenimine yeni bir boyut getiriyor. Uluslararası Sınav Kurulu olan Trinity College London’ın Türkiye’deki sınav merkezlerinden biri olarak aktedite edilen Özel Elit Okulları, İngilizce dil yeterlilik sınavları olan ESOL (English for Speakers of Other Languages) ve GESE (Graded Examination in Spoken English) Sınavlarının yanı sıra İngilizce yürütülen Trinity Stars performans programını uygulayarak öğrencilerinin dil becerileri sahne performansları ile geliştirmelerini sağlayacak.

Haberin Devamı

Yeterli İngilizce altyapısı olan, şarkı söylemekten, dans etmekten ve oyunculuktan hoşlanan öğrencilerin sanatsal yetenek ve potansiyellerini keşfetmelerine imkan tanıyan bu program ile öğrenciler; yaratıcılık ve hayal güçlerini geliştiren drama oyunlarını, doğaçlama, beden, ses, oyunculuk eğitimlerini sene sonunda sahneleyecekleri müzikal performans ile tamamlayacaklar.

Yabancı dil eğitimine yeni boyut: Trinity Stars


Trinity College London/Trinity Stars performans programının ilk uygulaması 6-12 Haziran 2016 tarihleri arasında Özel Elit Okulları Ömerli kampüsünde gerçekleştirilecek. Öğrencilerin İngilizce olarak sahneleyeceği dünyaca ünlü Cats Müzikali, Trinity College London uluslararası otoriteleri tarafından değerlendirilerek, programa katılan öğrenci ve öğretmenler uluslararası nitelikli bir sertifikaya sahip olabilecekler. Öğrenciler performans programında aldıkları eğitimlerle sahne sanatları diploma sınavlarına girerek, eğitimlerine yurt dışında en seçkin üniversite ve konservatuvarlarda devam edebilecekler.

Yabancı dil eğitimine yeni boyut: Trinity Stars


İngilizce öğreniminde İngilizce drama etkinliklerinin en etkili yöntemler arasında yer aldığını belirten Özel Elit Okulları Yabancı Diller Bölüm Başkanı Aydil Ambarcı; aktif ve katılımcı olarak drama çalışmalarında yer alan öğrencilerin, İngilizce öğrenimlerini doğal ve eğlenceli bir ortamda gerçekleştirebildikleri, bu sayede öğrenmenin kalıcı bir hale geldiği, öğrencilerin yaratıcılıklarını ve yeteneklerini sergileme imkanı elde ettiklerini belirtiyor.

Haberin Devamı

Cats Müzikali Sahne Koçu olarak 2 yıldır öğrencilerle birlikte müzikale hazırlanan İngilizce Öğretmeni Nilgün Teymen ise sahneledikleri performaslarla öncelikle çocukların sahne tecrübesi kazanarak özgüven duymalarını ve keyif alabilecekleri bir ortamda yer almalarını amaçladıklarını, sanatın günlük rutinlerimizden çıkıp nefes alabilmek ve gülümseyebilmek için bir fırsat olduğu bilincini öğrencilere aşılamaya çalıştıklarını ifade ediyor.