Ankara Yabancı İtfaiyecilere Türkiye'de Eğitim

Yabancı İtfaiyecilere Türkiye'de Eğitim

12.10.2017 - 11:44 | Son Güncellenme:

.

Yabancı İtfaiyecilere Türkiyede Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin işbirliğinde Latin Amerika İtfaiyecilik Eğitim Programı devam ediyor.
Bilindiği üzere Latin Amerika doğa harikaları ve korunması medeniyet için önem arz eden yeşil alanlarla dolu ülkelere ev sahipliği yapıyor. Doğanın korunması için Latin Amerika devletleri, halkları ve itfaiye teşkilatları büyük bir mücadele veriyor. Türkiye de mücadeleye katkı sağlamak için TİKA ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin desteği ile Latin Amerika İtfaiyecilik Eğitim Programını başlattı ve bu faaliyeti istikrarlı bir şekilde sürdürüyor.
Türkiye-Şili Dostluk İtfaiye İstasyonu’ndan Şilili 5 itfaiyeciyi, Eylül ayı içerisinde, 2010 yılından bu yana dünyanın çeşitli yerlerinden gelen itfaiyecilere eğitim veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nde, 16 gün teorik ve uygulamalı eğitim ile Ankara’da 2 günlük stres yönetimi, öfke kontrolü ve iletişim eğitimlerine katıldı.
Şilili itfaiyeci Verdejo, "Ülkeler arasında büyük bir bilgi deneyimi ve paylaşımı yaşanıyor ve bunun yanı sıra kendi bilgilerimiz dışında, yeni bilgiler de öğrenme şansımız oldu. Türkiye gerçekten çok güzel bir ülke. İnsanlar çok cana yakın ve çok tarihi derinliği olan bir ülke. Bu fırsatı yakaladığımız için kendimizi çok şanslı hissediyoruz’’ diyerek Türkiye’nin tutumundan ve programın veriminden memnun kaldığını ifade etti.
Şili’den ülkemize eğitim almaya gelen itfaiyecilerin yanı sıra Kolombiya Tolima Eyaletinde bulunan Ibague Belediyesi İtfaiye Teşkilatı görevli itfaiyecileri de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nde eğitimlerine başladı. Eğitim programı Arjantin ve Surinam itfaiyecilerinin katılımları ile devam edecektir.
Eğitime katılan itfaiyeciler, mesleğin temel eğitimini teorik ve uygulamalı olarak sunan TİKA’ya Latin Amerika’nın muazzam doğasını ve insan yaşamını korumaya yönelik sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ettiklerini iletti.