Düzce YABANCILARDAN DÜZCE ÜNİVERSİTESİNE İLGİ

YABANCILARDAN DÜZCE ÜNİVERSİTESİNE İLGİ

11.08.2016 - 15:31 | Son Güncellenme:

.

YABANCILARDAN DÜZCE ÜNİVERSİTESİNE İLGİ

Yabancı uyruklu öğrencilerden Düzce Üniversitesine yoğun ilgi
2016-2017 Akademik Yılı için Düzce Üniversitesinde eğitim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrenciler, açılan 449 kontenjana büyük bir ilgi göstererek 4181 başvuru gerçekleştirdi.
Kurulduğu tarihten bugüne kadar alınan ve uygulanan doğru kararlarla hızlı bir şekilde büyümesine devam eden ve bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Düzce Üniversitesi, Türk öğrencilerin yanı sıra yabancı uyruklu öğrenciler tarafından da tercih ediliyor.
Yeni eğitim döneminde yedi bin yeni öğrenciyi bünyesine katacak olan Düzce Üniversitesinde yabancı uyruklu öğrenciler için ayrılan 449 kontenjan için online olarak başvurular alındı.
Yabancı uyruklu öğrenci alımına ilişkin yönerge gereği yapılan sıralama sonucuna göre asıl ve yedek adaylar ilan edildi. Asıl adayların kayıt başvuruları 05.08.2016 tarihinde sona erdi. Almanya, İtalya İsviçre gibi birçok Avrupa ülkesi ile Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu ülkelerinden gelen öğrencilerin tercih ettiği Düzce Üniversitesi, bu yıl 4bin 181 öğrenci başvurusunu kabul ederek Yüksek Öğretim Kurulu ve Düzce Üniversitesi tarafından belirlenen şartları taşıyan öğrencileri belirlenen kontenjanlara yerleştirdi.
2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı yabancı uyruklu ilk yerleştirme yedek aday sonuçları Düzce Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın http://www.ogrenciisleri.duzce.edu.tr/9724-duyurus-20162017-egitimogretim-yili-yabanci-uyruklu-ilk-yerlestirme-yedek-aday-sonuclari internet adresinde yayınlandı. Yabancı uyruklu öğrenci kontenjanlarına asıl olarak kayıt yaptırmak için hak kazanan ve kayıt yaptırmayan adayların yerine yedek adaylar, 09-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurabilecek. Yedek adayların başvurularını tamamlamasından sonra boş kalan kontenjanlar için başvuruda bulunan mevcut adaylar içinden yeniden yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, sonuçları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının internet adresinden takip edebilirler.

Yazarlar