Yağ transferi ile dolgun dudaklar mümkün..

Son yıllarda kadınların özellikle dolgun dudaklara sahip olmak adına göze almadığı çılgınlık yok... Öncelikle yazıya devam etmeden önce ince dudakların da güzel ve çekici olabileceğini belirtmek isterim.

Öpülesi dudaklar

Dudaklarındaki hacim kaybından dolayı ya da ince dudaklarından yakınan kadınların aradığı dudak Angelina Jolie ve Scarlet Johansson’ın gibi kalın ve hacimli dudaklar oluyor. Ancak herkese bu tarz dudak yapısının yakışması mümkün değil. Yine kişinin yüzüne uygun olacak şekilde hacim verilerek çok daha doğal görünümlü ve seksi dudaklara kavuştrabilir.

Haberin Devamı

Son yıllarda dudaklarda kalıcı değişiklikler isteyen kadınların oranı da arttı. Genellikle kadınlar önce kısa süreli çözümlere başvuruyor. Dolgu maddeleri ile gerçekleştirilen ameliyatsız dudak büyütme uygulamalarının etkileri dört ila altı ay sürüyor. Birkaç ay kalıcılığını koruyan hyalüronik bazlı enjekte edilen dolgu maddelerinin aksine, kalıcı değişiklikler istendiğinde devreye yağ enjeksiyonu giriyor. Dudağa enjekte edilen yağın bir yıl sonra sadece yüzde 50’ si eriyor. Bu da size yeterli kalıcılıkta dudak dolgunluğu sağlıyor. Gerek duyulursa altı ay sonra ikinci uygulama da yapılabiliyor.

Nasıl yapılır?

Bu uygulamayı lokal anestezi ile tek seansta veya uygun hastalarımda burun estetiği ameliyatı veya silikon göğüs büyütme estetiği ile aynı seansta öneriyorum. Karın veya bel bölgesinden 2 mm lik iğne ile yağ alınıp süzülerek dinlenmeye bırakılıyor. Bu sürede göğüs büyütme veya burun estetiği ameliyatı bitmiş oluyor. Dinlenmeye bırakılarak hazır hale gelmiş yağ transferi, dudak bölgesine enjeksiyonu yapılıp kalıcı, daha dolgun ve görsel görünümü sağlanıyor.

Seçeneğiniz çok

Birkaç aylık çözümlerle dudaklarınızı dolgun hale getirmek istiyorsanız dolgu maddeleri ile gerçekleştirilen işlemler de faydalı olacaktır. Ancak daha önce de belirttiğim gibi bu dolgu maddeleri ile yapılan işlemlerin bir süre sonra tekrarlamsı gerekecektir. Bu da kalıcı çözümler arayan hastalar için hem zaman hem de para kaybı olacaktır. Kalıcı bir çözüm isteyenlere önerim dudaklara yapılacak yağ enjeksiyonudur.

Haberin Devamı

Sevgiyle kalınız,

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

twitter: burunsanati

facebook: guncelestetik