Gündem Yağış Bodrum'u vurdu, bu hale geldi

Yağış Bodrum'u vurdu, bu hale geldi

12.12.2014 - 15:32 | Son Güncellenme:

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde, sağanak yağmur onlarca ev ve sera ile tarım arazilerinde su baskınlarına neden oldu. Tepelerden gelen sel suları nedeniyle Gökova Körfezi’nde masmavi deniz kahverengi ve kızıla döndü.

Yağış Bodrumu vurdu, bu hale geldi

Bodrum’da bugün saat 02.00 sıralarında başlayan sağanak yağmur, saat 11.00’e kadar aralıklarla devam etti. Metrekareye 78 kilogram yağmur düştü. Yağmur, özellikle Kızılağaç, Çiftlik, Dereköy Torba ve Bitez mahallelerinde etkili oldu. Kızılağaç ve Çiftlik mahallelerinde taşan dereler su baskınlarına neden oldu. Sel suları nedeniyle sokaklar dereye döndü. Yollar, yüksek kesimlerden gelen sel sularınının taşıdığı taş, kaya ve dal parçalarıyla doldu. Belediye ekipleri sabah saatlerinden itibaren dereye dönen yollarda tahliye çalışmalarına başladı. Derelerden Gökova’ya ulaşan sel suları nedeniyle deniz de kahverengi ve kızıl renge büründü.

Haberin Devamı

HER YER SULAR ALTINDA KALDI

Çiftlik’te taşan derenin her yeri sular altında bıraktığını belirten mahalle sakinlerinden Cumhur Gündaş, "Dere yataklarına ve yakınına ev yapmanın cezasını çekiyoruz. Eskiden evler yükseklere yapılırdı. Bizler faciaya davetiye çıkartıyoruz. Belediye ekipleri zamanında ve hızlı müdahale ile vatandaşın zararının büyümesini önledi. Can kaybı olmaması şans" dedi

Yazarlar