Yağlı Ciltlere Yaz Bakımı

Yağlı ciltlere yaz bakımı ve güneş kremleri nasıl olmalı?

Yağlı cilt yapısına sahip olanların hem avantajlı yanı, hem de dezavantajlı yanları vardır. Cildin yağ tabakası cilde yumuşaklık sağlar ve kırışıklıkların oluşumunu geciktirir. Tabii ki bu bir avantajdır. Ama diğer taraftan cildin fazla yağ üretmesi, gözeneklerin tıkanması ve komedonların çoğalmasına neden olur. Eğer komedon temizliği yapılmazsa bu yağlar oksitlenerek kabarır ve hatta iltihaplı sivilce, akne'ye dönüşür problemli cilt olur. Özellikle yaz aylarında terle birleşince komedonlar tahriş olur ve güneş lekeleri çoğalır. Dolayısıyla yağlı cilt yapısına sahip olanların güneşe çıkmadan evvel yaz bakımıyla ciltlerini hazırlamaları komedon temizliği yaptırmaları önemli ve doğru karardır.

Haberin Devamı

Günümüzde, yani son yıllarda yağlı cilt yapıları çoğaldı ve problem ciltlere dönüştü. Bunun nedeni genetik etken, içsel etken ve dışsal etkenlerden dolayı yağlı cilt yapılarında artış gösteriyor.

Yağlı cilt yapıları daha fazla artış göstermesi nedenine gelince, ciltler genetik etkenlerin yanı sıra en çok içsel etkenlerden dolayı çoğalma gösteriyor. Hormonel sorunlar, stres, yanış ve katkı maddeli gıdalarla beslenme, fazla ilaç kullanımı.

Dışsal etkenlere gelince, iklim değişimi, güneş ışınları, soğuk, sıcak, çevre kirliliği, kapalı ortamlarda klimalar, suni hava soluma gibi etkenler yağlı cilt yapılarında artış göstermesi ve cilt bozulmaların nedenleri olarak sıralayabiliriz.

Yağlı ciltlere dengeleyici bakımlar

Ev bakımında: Cildin yağ, nem ve kuruluğunu dengeleyici özelliğe sahip olan, vitamin A, ceramide etken maddeler içeren vitamin A serum

Temizlemede: Cildin derinlemesine temizleme sağlayan, alantoin, panthenol, clycerin etken madde içerikli temizleme köpüğü

Aloe vera, hyaluroncacit face tonic, cildi tazeler gözenekleri sıkıştırır.

Profesyonel yoğun bakımlarda: Biyolejik ısınan, soğuyan mask. Ciltte yeğ ve nem fonksiyonlarını dengeleyip, cildi hızlı şekilde tazeleyip yenileme özelliğine sahiptir gözenekleri ve cildi sıkılaştırır.

Haberin Devamı

Mask powder: Yosun ve papaya ekstreleri, ciltte sert tabakayı yumuşatarak komedon oluşumunu önleyen ve lekeler için yoğun bakım

Micro dermabrasion: Cilt problemlerine yönelik yeni metod, leke, iz ve deri sertliğini çözen, yenileyen cildi minimal soyan yöntem.

Yağlı ciltlere güneş kremleri nasıl olmalıdır?

Doğru güneş koruyucu krem seçimi, jel kıvamında su bazlı likit 50 faktörlü olmalıdır. Jel ve su bazlı likit olan güneş koruyucular yağ içermez ve cilde iyi nüfuz ederek uyum sağlar. UV güneş ışınlarında iyi korur.

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile

Int. Dipl. Kozmetisyen

Nesrin Sürer