Geri Dön

Yağlı kırmızı biber turşusu tarifi

Kışın vazgeçilmez lezzetlerinden birisi de yağlı kırmızı biber turşusu… Lezzetiyle tadı damağınızdan düşmeyecek yağlı kırmızı biber turşusunun yapımı oldukça basit. Yağlı kırmızı biber turşusu ile ister salata isterseniz meze olarak sofralarınızda yer açabilirsiniz. Yağlı kırmızı biber turşusu tarifi nedir, yağlı kırmızı biber turşusu nasıl yapılır sorularının cevaplarını birazdan öğreneceksiniz. İşte sizler için hazırlamış olduğumuz yağlı kırmızı biber turşusu tarifimiz…

Yağlı kırmızı biber turşusu tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 kilo kırmızı yağlı biber
Yarım litre su
250 ml sirke
1 çay bardağı yağ
Yarım çay bardağı kaya tuzu
2 diş sarımsak

Yağlı Kırmızı Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

İlk olarak biberleri ortadan ikiye kesin. Daha sonra içerisindeki çekirdekleri iyice ayıklayın. Derin bir tencerenin içerisine vermiş olduğumuz ölçülerdeki, suyu, sirkeyi ve tuzu koyup iyice karıştırın. Hazırlamış olduğunuz karışımı bir taşım olacak şekilde kaynatın.

Kaynayan suyun içerisine çekirdeklerini ayıklamış olduğunuz biberleri atın. Tam 1dk biberlerin suyun içerisinde durmasını sağlayın. 1 dk geçtikten sonra biberleri kaynayan suyun içerisinden çıkartın.
Cam kavanozların içerisine dilerseniz defne yaprağı koyabilirsiniz.

Biberleri kaynattığınız suyun içerisine sarımsakları ekleyin. Daha sonra suyu cam kavanozlara paylaştırın. Cam kavanozların içerisine biberleri de yerleştirip 2 gece bu şekilde güneş almayan bir yerde bekletin.

2. günün sonunda yağlı kırmızı biber turşusunu afiyetle tüketebilirsiniz.

Yağlı kırmızı biber turşusu tarifini verdiğimize göre faydalarından da bahsetmemizde fayda var. Kışın yemeklerin yanında salatası yapılan ve meze olarak tüketilen yağlı kırmızı biber turşusunun sağlık açısından inanılmaz faydaları bulunmaktadır.

İşte özellikle sabah kahvaltılarında tükettiğinizde sağlığınıza inanılmaz etkilerde bulunacak kırmızı biber turşusu faydaları…

Kanserli hücreleri yok eder

İçerisinde kapsaisin bulunan kırmızı biber turşu haline geldiğinde fermente olur. Dolayısıyla faydaları iki katına çıkar. Kapsaisin ve fermente olması sağlıklı vücut hücrelerini koruyarak kanser hücrelerinin yok edilmesine yardımcı olmaktadır.

Mutlu eder

İçerisinde yer alan bileşenler endorfin hormonu salgılanmasına yardımcı olur. Bu nedenle mutluluk hormonu salgılanmasına yardımcı olmaktadır.

Toksin attırır

Terlemeyi arttırmaya yardımcı olur ve vücudunuzdan toksinleri hızlı bir şekilde atılmasını sağlar.

Baş ağrısı için bulunmaz bir nimet

Şiddetli baş ağrıları yaşıyorsanız kırmızı biber turşusu tüketerek bu sorunu hayatınızdan tamamen uzaklaştırabilirsiniz. Küme tipi baş ağrıları ve sinüzit ağrılarına oldukça iyi geldiği bilinmektedir.

Vücudunuzu ısıtır

Çok fazla üşüyen bir yapıya sahipseniz kışın sofranızdan kırmızı biber turşusunu eksik etmemenizi öneriyoruz. Her gün özellikle kahvaltılarda tüketilen yağlı kırmızı biber turşusu vücudunuzun hızlı bir şekilde ısınmasını sağlar.

Kırmızı biber turşusu mezesi nasıl yapılır?

Kırmızı biber turşunuzu hazırladınız ve sıra geldi onu meze olarak sunmaya… Kırmızı biber turşusu mezenizi kavanozlarınızdan çıkartıp, hem kahvaltıda hem akşam yemeklerinde meze olarak tüketebilirsiniz.

Kırmızı biber turşusu mezesi nasıl yapılır sorusunun cevabını hemen açıklayalım…

Malzemeler

2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytin yağı
1/2 limon suyu
Maydanoz
1 çorba kaşığı sirke

Kırmızı biber turşusu mezesi nasıl yapılır?

Mezeyi hazırlamak için ilk olarak kırmızı biberlerinizi kavanozdan çıkartın. Bir kenarda 2 diş sarımsağı püre haline getirin. Daha sonra püre haline getirdiğiniz sarımsağı, zeytinyağı ve elma sirkesi ve limon suyu ile karıştırın. Biberlerinizin üzerine karışımı döküp, servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine maydanoz dökerek servis edebilirsiniz.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber