Gündem Son dakika... Ordu'da felaket sonrası ürküten görüntü!

Son dakika... Ordu'da felaket sonrası ürküten görüntü!

11.08.2018 - 22:51 | Son Güncellenme:

Doğu Karadeniz’de son günlerde Ordu ve Rize’de etkili olan yağmurların ardında sel felaketi yaşanmıştı. Selin ardından yaralar sarılmaya başlanırken, yağmur bulutlarının yeniden Karadeniz üstünde toplanması ortaya ürkütücü görüntüler çıkardı.

Son dakika... Orduda felaket sonrası ürküten görüntü

Ordu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Samsun 10'uncu Bölge Müdürlüğü verilerine göre, her iki ilçede de kuvvetli sağanak beklendiği vurgulandı. İkizce ve Çaybaşı ilçeleri çevresinde metrekareye saatte 21 ila 50 kilogram yağış düşeceği tahmin edildiği kaydedilen açıklamada, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Haberin Devamı

Son dakika... Orduda felaket sonrası ürküten görüntü

RİZE'DE 332 NOKTADA SEL VE HEYELAN

Rize’de, önceki gece etkili olan şiddetli yağmur, sel ve heyelanlara neden oldu.

Rize Valiliği bünyesinde oluşturulan kriz merkezi koordinesinde, Afet ve Acil Durum (AFAD), İl Özel İdaresi, Karayolları ve Tarım Müdürlüğü’nden ekipler, 8 ilçede hasar tespit çalışması başlattı. İlk tespitlere göre, kentte 332 noktada sel ve heyelan meydana geldi. Heyelanda ağır hasar gören 6 evin yıkılmasına, heyelan riski taşıyan 50 evin ise tahliyesine karar verildi. Söz konusu bölgede istinat duvarı yapılması kararlaştırıldı. Sel nedeniyle yaklaşık 10 araç da toprak altında kaldı. En fazla hasarın Pazar ilçesi ve köylerinde oluştuğu belirlendi. Öte yandan, DSİ ekipleri iş makineleri yardımıyla dereleri temizleme çalışmasını sürdürüyor. Bölgede ayrıca köy ve mahalle yolları ile kara yolunda hasar oluştu, tarım arazileri zarar gördü.

Haberin Devamı

SELDE DENİZE SÜRÜKLENEN AĞAÇLARI VATANDAŞLAR TOPLADI

Ordu'nun Ünye ilçesindeki selden sonra devrilen ve denize sürüklenen ağaçlar vatandaşlarca toplandı.

Dere kenarı ve çevresindeki ağaçlar, selin etkisiyle yerlerinden söküldü. Derede sürüklenen ağaçlar, Karadeniz sahiline kadar ulaştı.

Ağaçların bir kısmı denize sürüklendi, bir kısmı da sahilde birikti. Bazı vatandaşların sahildeki ağaçları toplayarak araçlarına yüklediği görüldü.

Son dakika... Orduda felaket sonrası ürküten görüntü

"SON 50 YILIN GÖRÜLMEMİŞ YAĞMURU"

Ordu'nun İkizce İlçesi Belediye Başkanı Bahri Söğüt, "En şiddetlisini ise dün yaşadık. Belki son 50 yılın görülmemiş yağmuru ile karşı karşıya kaldık. Tespitlerimize göre bölgeye düşen yağış metrekareye 350 kilogram." diye konuştu.

Söğüt, bugün havanın güneş açmasıyla birlikte hasat tespitine başladıklarını ifade ederek, "Maalesef son dört yıldır ilçeye yaptığımız alt yatırımın neredeyse tamamı bu selden dolayı zarar görmüş durumda. Yapılan ilk tespitlerimize göre ilçemizde selin verdiği zarar yaklaşık 10 milyon lira civarında." değerlendirmesini yaptı.

Son dakika... Orduda felaket sonrası ürküten görüntü

"8 KÖPRÜDE TAHRİBAT OLUŞTU"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ordu'daki selle ilgili olarak, "8 adet köprümüzde tahribat oluştu, bunların bir tanesi sahil yolunda olmak üzere 7 adedi göçtü, hizmet veremiyor." dedi.

Haberin Devamı

Ünye'de incelemelerde bulunan Turhan, daha sonra Ordu Valiliği'nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile bir araya geldi.

Turhan, buradaki basın açıklamasının ardından Ordu Çevre Yolu'nun Eskipazar mevkisinde sürdürülen yol çalışmalarını inceledi, ardından inşaat şantiyesine geçerek çalışanlardan bilgi aldı.

Son dakika... Orduda felaket sonrası ürküten görüntü