Gündem Yağmur Bursa’yı vurdu

Yağmur Bursa’yı vurdu

26.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bursa’da Osmangazi ilçesine bağlı Karaağaç Mahallesi’nden geçen Nilüfer  Çayı, şiddetli yağış nedeniyle taştı.

Yağmur Bursa’yı vurdu

Yağışın ardından çay havzasında taşkınlar meydana geldi. Bazı ev ve iş yerlerinin bodrum katları ile sokakları su bastı. Binaların üst katlarında oturan vatandaşlar da evlerinde mahsur kaldı. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Öte yandan Bursa-Orhaneli karayolu da selin sürüklediği taş ve toprak yığınları nedeniyle trafiğe kapandı. Ekipler, iş makineleriyle yolun trafiğe açılması için çalışma başlattı. Jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. l BURSA AA

Haberin Devamı

Yağmur Bursa’yı vurdu

Yurt genelinde yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, yurt genelinde gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı. Ankara, İstanbul ve İzmir’de dün başlayan yağışlar yarın ve pazar günü de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olarak devam edecek. Yağışların İstanbul ve İzmir’de pazar günü sona ereceği, Ankara’da gelecek hafta boyunca görülmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarında, yurtta etkili olacak yağışlara rağmen önemli bir değişiklik olmayacak. Meydana gelebilecek, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Bolu’da geçtiğimiz günlerde etkili olan güneşli hava, bugün öğle saatlerinde yerini sağanağa bıraktı. Aniden bastıran yağmura hazırlıksız yakalananlar, zor anlar yaşadı. Birçok kişi, şehrin en işlek bölgesi olan İzzet Baysal Caddesi’nde koşarak sığınacak yer aradı, saçakların altında yağmurun dinmesini bekledi. Yağmur, yaklaşık yarım saat sonra etkisini yitirdi.

Antalya’da dün sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Bazı caddelerde biriken yağmur suları sürücülere ve yayalara zor anlar yaşattı. Ardahan’da şiddetli yağmurun ardından gelen dolu yağışı, taşkınlara neden oldu. Kent merkezi ve meralar, yağmur sularıyla kaplandı. 5 dakika boyunca devam eden dolunun ardından kentte taşkınlar meydana geldi. Çankırı ve Kırıkkale’de sağanak yağmurların ardından etkili olan dolu yağışı yüzünden vatandaşlar zor anlar yaşadı.
l DHA AA