Gündem Yağmur suyuyla hayatta kaldılar

Yağmur suyuyla hayatta kaldılar

10.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kaliforniya’da kaybolan 4 Türk yaktıkları ateş sayesinde helikopter tarafından fark edilerek bulundu. İlkay Zaman, 3 gün boyunca sadece yağmur suyu içtiklerini söyledi

Yağmur suyuyla  hayatta kaldılar

ABD Kaliforniya’daki Santa Clarita bölgesinde ava çıkan 4 Amerikan vatandaşı Türk pazar günü kaybolmuştu. Avcılık konusunda deneyimli olan Barış Kavukçu, Berkay Sürmeli, İsa Emre Elvermez ve İlkay Zaman’dan haber alamayan aileleri durumu polise bildirdi. Oldukça büyük bir avlakta gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmalarından 2 gündür sonuç alınamıyordu. Fakat dün iyi haber geldi. Arama kurtarma çalışmalarında önce grubun ava geldiği arabaya rastlandı. Kapıları kilitli halde bulunan aracın ardından süren çalışmalarda 4 kişilik avcı grubuna da ulaşıldı. 3 gündür yemek yemeden yaşam mücadelesi veren Türk avcıların yağmur suyu içerek hayatta kaldıkları öğrenilirken, avcılar hemen hastaneye kaldırıldı. 4 Türkün sağlık durumlarının iyi olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

‘Tırmanarak kurtulduk’

Milliyet’e konuşan avcılardan İlkay Zaman, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “3 gün boyunca ilk iniş yaptığımız yeri bulamadığımız için mahsur kaldık. Her gün tırmanış yapmaya çalıştık. Ancak su gerekeceği için hızlı ilerleyemedik.
Ben ve bir arkadaşım, diğer iki arkadaşımızı aşağıda bırakarak 9 saat süren bir tırmanışın ardından yaktığımız ateşle kendimizi gösterdik. İtfaiye helikopteri ateşi fark edip bizi kurtardı. 3 gün boyunca sadece yağmur suyu içtik. Bulunduğumuzda son yarım günlük suyumuz kalmıştı. Başkonsolosluk ve Büyükelçilik özverili çalışmışlar. Gerçekten çok teşekkür ederiz.”