Gündem Yağmur yağdı suya gömüldüler

Yağmur yağdı suya gömüldüler

26.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da dün sağanak nedeniyle alt geçitler suyla doldu. Topkapı’daki alt geçitte bir taksi tamamen su altında kaldı. Su baskını nedeniyle bazı metro istasyonlarında seferler aksadı

Yağmur yağdı suya gömüldüler

Meteorolojinin uyarısının hemen ardından İstanbul’da dün öğlen saatlerinde gökyüzünü önce kara bulutlar sardı. Ardından kentin her iki yakasında da gök gürültülü sağanak etkili oldu. Hava sıcaklığı 3 ila 5 derece arasında azalırken, şiddetli yağmur nedeniyle alt geçitlere su doldu.

Haberin Devamı

Topkapı’daki alt geçitte aşırı yağışın oluşturduğu su birikintisi nedeniyle bazı araçlar yolda kalırken, bir taksi tamamen suya gömüldü, sürücüler mahsur kaldı. Mahsur kalanları itfaiye ekipleri kurtarırken, Bayrampaşa - Maltepe alt geçidi su baskını sonucu ulaşıma kapandı. Bayrampaşa ve Fatih’te bazı ev ve iş yerlerini de su bastı. Vatan Caddesi’nde de yağış nedeniyle trafikte yoğunluk yaşandı.

METRODA AKSAMA

Su baskını nedeniyle Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattında, Bayrampaşa-Yenikapı durakları arasındaki seferlerde aksama yaşandı. Yolcular İETT otobüslerine yönlendirildi. Anadolu Yakası’nda da yağış özellikle Üsküdar, Tuzla ve Pendik ile Boğaz çevresinde etkili oldu. Yağış nedeniyle sahil yolunda su birikintileri oluşurken, hazırlıksız yakalananlar, binaların kuytu yerlerine ve otobüs duraklarına sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı.

Haberin Devamı

Yağmur yağdı suya gömüldüler

SADECE ÜSTÜ AÇIKTA KALDI

Topkapı Ulubatlı’daki alt geçitte suya gömülen taksinin sürücüsü Hasan Zeren, “4 yolcum vardı. Acil hastaneye götürecektim. 3 dakika sürdü yağmur. Öndeki araçlar durunca kaçamadım. Önce yolcularımı kurtardım sonra kendim çıktım” dedi.