Mersin Yahya Akel Fen Lisesi, Eba Fen Deneyleri Video Yarışmasında İkinci Oldu

Yahya Akel Fen Lisesi, Eba Fen Deneyleri Video Yarışmasında İkinci Oldu

16.11.2017 - 12:41 | Son Güncellenme:

.

Yahya Akel Fen Lisesi, Eba Fen Deneyleri Video Yarışmasında İkinci Oldu

Mersin Yahya Akel Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 3. EBA Fen Deneyleri Video Yarışmasında biyoloji dalında Türkiye ikincisi oldu.
Yahya Akel Fen Lisesi Müdürü Bayram Çelik, 3. EBA Fen Deneyleri Video Yarışması Türkiye ikincisi Öğretmen Hülya Aslan ve 3 öğrencisi ile birlikte Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’yı ziyaret etti. Okul Müdürü Çelik, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Fen Bilimleri, Fizik, Kimya/Kimya Teknolojisi ve Biyoloji Dersi Öğretim Programlarına uygun olarak deney videosu yarışmasında okul olarak Türkiye ikincisi olduklarını söyledi.
Öğretmen Aslan ise “Bitki Kök Hücrelerinde Mitoz Bölünme Evrelerinin Gözlenmesi” konulu çalışma ile bu ödüle layık görüldüklerini belirterek, 21 Kasım’da Ankara’da yapılacak tören ile ödüllerini alacaklarını kaydetti.
Milli Eğitim Müdürü Koca da başarılı idareci, öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, bu derecenin kendilerini gururlandırdığını ifade etti.