Kayseri YAHYALI BELEDİYE BAŞKANI ESAT ÖZTÜRK:

YAHYALI BELEDİYE BAŞKANI ESAT ÖZTÜRK:

22.12.2014 - 17:17 | Son Güncellenme:

.

YAHYALI BELEDİYE BAŞKANI ESAT ÖZTÜRK:

Yahyalı Belediyesi 1954 yılında yapılan ilçenin ilk ortaokulu olarak hizmet veren binanın yıkım çalışmalarına başladı.
İlçenin 100.yıl mahallesi Yahyagazi Anadolu Lisesi bahçesinde bulunan binanın yıkım çalışmalarına Yahyalı Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı ile yerinde takip eden Başkan Esat Öztürk, göreve başladıkları günden bugüne kadar yaklaşık 100 metruk binayı yıktıklarını, metruk binaların yıkım çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.
Başkan Öztürk “ 1954 yılında yılın da yapılmış ilk ortaokulumuzun önündeyiz, bugün yıkımını gerçekleştiriyoruz. İlçemiz aynı yaşta olan ekonomik ömrünü tamamlamış okul binamızın, Kaymakamlığımız ve Mili Eğitim Müdürlüğümüz birlikte ortaklaşa maili inhidam kararı alarak yıkımı için Milli Eğitim Müdürümüz ile birlikte buradayız. Birçok bürokratımızın, bir büyüğümüzün hatırlarının olduğu bir okul. Bir tarihi yok etmiyoruz burada, bir tarihe tanıklık yapmış oluyoruz. Ankara ve İstanbul yaşayan birçok büyüğümüz var, bürokratımız var. Onların çocuklukları, gençlikleri burada geçti. Onların hatıralarını yıkmak istemezdik ama okul binamız ekonomik ömrünü tamamlamış. İnşallah daha güzel daha modern bir bina yaparak Yahyalı’mıza kazandırmış olacağız. Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum. Okulumuz içindeki malzemeleri ortaklaşa toparlayarak yıkıma hazır hale getirdik. Kayseri’de Sümer Kampüsümüz var. Onun içerisinde Liseler var, ortaokullar var, ilkokullar var, anaokulu var. Yahyalı’mız açısından burasını bir kampüs olarak düşünebiliriz. Öğrencilerimiz daha rahat edeceği bir mekân. Buranın çevre düzenlemesini yine belediyemiz tarafından yapıldı. Önce yapıyoruz sonra yıkıyoruz. Ama Önemli olan biz gönülleri yıkmayalım. Eski binalar bizden korksun, hepsinin yıkacağız.” diye konuştu.
Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı ’da, "Bizim içinde önemli binaydı. Birçok okulumuzun binası yapılırken geçici olarak bu binayı kullandılar. Çok şükür bizde okullarımızın binası tamamlanmasıyla düzene oturduk. Artık bu binaya ihtiyacımız kalmadı. Sizlerde tarihi yok etmiyor, yenileştirmek üzere yıkıyorsunuz. İnşallah sizinle birlikte buraya Milli Eğitim Müdürlüğü veya öğretmen evi yapılırsa çok daha anlamlı olacak.” diye konuştu.