Hamilelik Hazırlığı Yalancı hamilelik nasıl olur?

Yalancı hamilelik nasıl olur?

18.10.2017 - 15:10 | Son Güncellenme:

Yalancı hamilelik kişinin hamile olmamasına rağmen hamilelik belirtilerinin tümünü yaşaması durumuna denir. Peki, yalancı hamilelik nasıl olur? Neden vücudumuz bize yalan söyler? Yalancı hamileliği nasıl anlarız? Yalancı hamilelik sonrasında ne yapmalıyız? Yalancı hamileliğe dair merak ettiğiniz bütün sorular PembeNar’ da…

Yalancı hamilelik nasıl olur

Vücudumuz neden bizi kandırır? Yalancı hamilelik nasıl anlaşılır? İşte haberimizin detayları…

Haberin Devamı

Yalancı hamilelik nedir?

Yalancı hamilelik bir kadının hamile olmamasına rağmen kendini hamile zannetmesi durumdur. Adeta beynimizin vücudumuzla oynadığı bir oyundur. Ancak doktor kontrolü ile ortaya çıkabilen bu durum oldukça tehlikeli psikolojik sorunlara yol açmaktadır.

Bu durumun şizofreni ya da kadının yalan söylemesiyle bir alakası yoktur çünkü oda kendini gerçekten hamile zanneder. Bütün hamilelik belirtilerini yaşıyor hatta karnı şişiyordur.

Çeşitli yumurtalık ve rahim hastalıklarından birini çeken bu sebeple hamile kalamayan ve çok fazla bebek arzusu içinde bulunan kişilerde çok nadir görülen yalancı hamilelik durumunda kişiler 9. Aya kadar kendilerini hamile zannederler, doğum yaklaştıkça kilo alırlar, kusarlar hatta hastaneye gidip doğumun başladığını bile söylerler.

Haberin Devamı

Yalancı hamilelik nasıl olur?

Yalancı hamilelik kişinin bütün hamilelik belirtilerini yaşadığı fakat hamile olmadığı yani bebeğin oluşmadığı bir durumdur. Aynı normal bir hamilelik gibi adet kesilmeleri yaşanır, bulantılar ve kusmalar yaşar, kilo alır, aşerir ve hatta karnı şişer. Fakat içeride bir bebek yoktur.

Bu durumların hepsi psikolojiktir kadında kendini hamile zanneder.
Uzmanların kesin bir sonuç ile net bir açıklama getirmediği bilim dünyasını alt üst eden bu durumun sebebi hala araştırılmakta ve bir açıklama getirilmeye çalışılmaktadır.

Yalancı hamilelik kimlerde görülür?

Yalancı hamilelik vücudun kendini hamile zannetmesi durumudur. Genellikle çok fazla çocuk sahibi olmak isteyip olamayan kadınlarda görülür.

Bir başka ilginç durum ise yalancı gebeliğin erkeklerde de olmasıdır. Eşi hamile kalan erkek eşiyle aynı dönemlerde aynı etkilerle hamilelik durumu yaşarlar. Aynı eşleri gibi kusar, aşerir, kilo alırlar.

Buradan da yola çıkılabileceği gibi yalancı hamilelikte kişiler yalan söylemezler kimseyi kandırmazlar sadece fazla duyulan arzular sonucu beyin vücudu etkiler ve yalancı hamilelik gerçekleşir.

Yalancı gebelik nasıl sonlanır?

Yalancı hamilelik sonucu kişinin psikolojik ve fiziksel durumu göz önünde bulundurularak çeşitli uzmanlar yardımıyla konu açıklığa kavuşturulmalı.

Haberin Devamı

Yalancı hamileliği anlayan uzmanlar veya kişiler uygun bir yardım ve gerekirse tedavi ile kişinin psikolojik durumunu da göz önünde bulundurarak aktarmalılardır.

En etkili yöntem kan testi yapılmasıdır. İçinde bulunulan durum jinekolog ve psikologlar yardımıyla kişiye aktarılmalıdır.

PembeNar Özel

Yazarlar