Mersin YALÇIN TURA'NIN 80. YAŞI KONSERLE KUTLANDI

YALÇIN TURA'NIN 80. YAŞI KONSERLE KUTLANDI

15.04.2014 - 16:56 | Son Güncellenme:

Yıllarını sanata adayan ve çok sayıda esere imza atan besteci Yalçın Tura’nın 80’inci yaşı, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Akademik Oda Orkestrası’nın sahne aldığı ve bestecinin eserlerini seslendirdiği konserle kutlandı.

YALÇIN TURANIN 80. YAŞI KONSERLE KUTLANDI

Konser, Nevit Kodallı Oda Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi Konser Salonu’nda gerçekleşti. Katılımcılar arasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş’ın yanı sıra MEÜ'nün akademik ve idari personeli, öğrencileri ve müzikseverlerin yer aldığı konser, dinleyenlere müzik dolu bir gece yaşattı. Şefliğini Burak Tüzün’ün üstlendiği konserde viyolonsel sanatçısı Münif Akalın da solist olarak sahne aldı. İki bölüm halinde müzikseverlerle buluşan konserin ilk bölümünde Yalçın Tura’nın viyolonsel Konçertosu’ndan allegro, adagio ve allegro ma non troppo bölümleri seslendirildi. Bölümün ardından Tura’ya Prof. Dr. Emekdaş tarafından çiçek takdim edildi.

Haberin Devamı


Konserin ikinci bölümünde ise Prokofiev’in Senfoni Konçertant’ından andante allegro giusto ve andente con mono bölümleri yorumlandı.