Gündem Yalnız değillermiş

Yalnız değillermiş

03.02.2016 - 14:51 | Son Güncellenme:

Aydın'ın Söke İlçesi otogarında sahte kimliklerle yakalanan Özdemir Sabancı suikastının sanığı DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman’la ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Teröristlerin yakalanması için hem karada hem denizde önlem alınmış. Olayla ilgili üçüncü bir kişi gözaltına alındı. 4 kişi daha aranıyor. Sorgu için Ankara'dan da özel bir ekip geldi.

Yalnız değillermiş

İstanbul’da 1996 yılında Özdemir Sabancı ve iki çalışanını öldürmekten aranan terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol’un Yunanistan’dan Türkiye’ye geçeceği istihbaratı üzerine hem MİT, hem de İstihbarat Daire Başkanlığı harekete geçti. Yaklaşık 15 gün süren araştırmalarda, Akkol ve diğer örgüt üyelerinin, hangi noktalardan ve hangi güzergahları kullanacakları tek tek tespit edildi. Yaklaşık 100 önemli nokta belirlendi. İstihbarat ekiplerinin bu noktalarda 24 saat esasına göre takibe geçtikleri ve şüpheli her durumu değerlendirdikleri açıklandı.

Haberin Devamı

GEMİLER DE ÖNLEM ALMIŞ

Söke’de durumları şüpheli görülen İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman bu şekilde yakalandı. Akkol ve Adıyaman’ın deniz yolunu kullanacağı kesin olarak tespit edilmesinden sonra, karada alınan önlemlerin yanı sıra, Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı’na bağlı termal kamera sistemleri bulunan gemilerin de yine bölgede sürekli devriyede bulundukları ifade edildi.

ANKARA'DAN ÖZEL EKİP GELDİ

İki teröristin sorgusu için Ankara'dan da özel bir ekip geldi.

BİR KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Söke Otogarı'nda dün düzenlenen operasyonla gözaltına alınan zanlılardan Fadik Adıyaman'ın üzerinden Hatice Çalışkan adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkmıştı. Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bunun üzerine Çalışkan'ı gözaltına aldı. Çalışkan'ın evindeki aramada örgütsel bağlantıya rastlanmadı.Çalışkan, emniyetteki ifadesinde, kimliğini kaybetmediği ve yeni bir kimlik de çıkartmadığını belirtti.

Haberin Devamı

Hatice Çalışkan'ın oğlunun göçmen kaçakçılığı yaptığı ve Yunan adalarına gittiği, kadının da birkaç kez Yunan adalarına gittiği iddia edildi. Çalışkan'ın emniyetteki işlemleri sürüyor.

4 TERÖRİST DAHA ARANIYOR

İHA'nın haberine göre polis ekipleri, İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman’ın Yunanistan’dan Didim’in Akbük Mahallesi’ne 4 teröristle birlikte geldiklerini tespit etti. Eylem hazırlığında oldukları sanılan teröristlerin yakalanması için çalışmalar Didim’in Akbük Mahallesi ile Bodrum’da yoğunlaştırıldı.