Gündem Yalnızım ama, yalnız değilim

Yalnızım ama, yalnız değilim

04.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’den istifa ettikten sonra ilk kez konuşan Tarhan, ‘Öfke hezeyanları, masaya vurulan yumruklar arasında bir aydınlık ışık aradım ama bulunduğum yer bir zindana dönüştü’ dedi. Tarhan, satır arasında yeni parti sinyali verdi

Yalnızım  ama, yalnız değilim

CHP’den istifa eden Ankara Bağımsız Milletvekili Emine Ülker Tarhan, “Meclis’te temsil edilmediğine inanan gençlerin, kadınların, erkeklerin, tıpış tıpış oy vermek istemeyenlerin bir seçeneği olması gerekir” diyerek yeni bir oluşumun sinyalini verdi. Kulislerde İşçi Partisi ya da Bağımsız Cumhuriyet Partisi’nin örgütlenme yeterliliği kullanılarak, olabildiğince geniş çaplı bir ittifakın zemininin arandığı belirtiliyor.
Tarhan, istifa kararının ardından ilk kez basının önüne çıktı. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Tarhan, “Hangi istifa mektubu bu kadar konuşuldu bilmiyorum. Başbakan hiç okumadığı halde altına imza atıyorum, diyor. Bir metni okuyarak imzalaması beklenemezdi. Okumuş olsaydı o metni üzerinde yazan diğer paragrafları da okurdu” ifadesini kullandı. Tarhan özetle şunları söyledi:
‘Tekrardan sıkıldım’
“Her yenilgiye zafer diyen, her yenilgiyi şezlonga yükleyen, tekrarlardan sıkılmıştım. Delege hesapları, kurultay kurnazlıkları. Bu kadar kurnazlık kurgulayabilenler, oy almaya gelince niye yeterli olamıyor, anlamıyorum. Bana içeride mücadele etmedi diyorlar, elimden geleni fazlasıyla yaptım. Beni bir kez dinlediler ama bu kez de yanlış anladılar. Kurultayda öfke hezeyanları, masaya vurulan yumruklar arasında bir aydınlık ışık aradım ama bulunduğum yer bir zindana dönüştü.”
Sessiz koalisyon
Muhalefet yetersiz kalmaktadır. Ak Saray ile temsil edilen kirli hanedanlığın altında kalan emek şehitlerinin sorumlularından hesap sormalıyız. İktidar ve muhalefet sessiz bir koalisyon oluşturmuş, dört partinin forse ettiği siyaset karşılıklı polemikler ve oy geçişkenliğinin dışında başka bir siyasal hareketin ortaya çıkmasını istemiyor. Gerçek demokrasi seçenekler havuzudur, topluma seçenek sunmak gerekir. Meclis’te temsil edilmediğine inanan gençlerin, kadınların, erkeklerin, tıpış tıpış oy vermek istemeyenlerin bir seçeneği olması gerekir. Eminim demokrasiye inanan, yüzde 10 barajını anlamsız bulan herkes bu çabayı destekleyecektir çünkü ifade özgürlüğü ve temsil edilme arzusu vardır.”
‘Bir partiyle temas yok’
Tarhan, farklı sorular üzerine ise, “Karar kişisel kararımdır. Ben yalnızım gördüğünüz gibi ama yalnız değilim. Açıklamadığım her şey gerçeğe aykırıdır. Herhangi bir partiyle herhangi bir temasım söz konusu değil. 12 yıldır AKP iktidarı oyunu artırarak geliyor ve bunun sebebi herhalde istifalar değildir. CHP’yi sıkıntıya sokanın tabanına yabancılaşmış yönetim tercihleri olduğunu düşünüyorum” dedi.
Kulislerde İşçi Partisi ya da Bağımsız Cumhuriyet Partisi’nin örgütlenme yeterliliği kullanılarak, olabildiğince geniş çaplı bir ittifakın zemininin arandığı belirtiliyor. İlk etapta CHP’den Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum’un istifa edeceği, diğer milletvekillerinin ise CHP içinde kalmayı tercih ettikleri belirtiliyor. İstifaların milletvekili aday listesi belli olduktan sonra artabileceği değerlendiriliyor.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’na yanıt yok

Tarhan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Ufku dolanlar ayrılıyor” yorumunun anımsatılması üzerine, “Herhangi bir polemiğe girmeyeceğim. Kimseyle kişisel bir sorunum yoktur. İlke siyaseti yapıyorum” diye konuştu.