Cadde 'Yalnızız' oyununun galası yapıldı

'Yalnızız' oyununun galası yapıldı

21.11.2018 - 15:49 | Son Güncellenme:

1001 Sanat tarafından hazırlanan 'Yalnızız' oyununun galası Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı.

Yalnızız oyununun galası yapıldı

Oyun öncesi izlenime sunulan, Peyami Safa'nın çocukluğundan vefatına kadar hayat hikayesini anlatan birçok fotoğraf ve kitabın yer aldığı sergide, usta yazarın çalışma masası ve özel eşyaları da sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Haberin Devamı

Türk tiyatrosunun ve sinemasının ünlü oyuncusu Ayla Algan'ın hikaye anlatıcısı olarak sesiyle yer aldığı oyunda, Alper Selan, Yiğit Çelebi, Bihter Altay, Sevkan Çelik, Hande Oktan rol alıyor.

Sanat yönetmeni Kerem Yılmaz, oyun sonrası yaptığı konuşmada, oyunu hazırlarken bugünün dönemine vurgular yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Sahne tasarımı içerisinde hazırladığımız kubbe ve altındaki insanlar, günümüzdeki insanların yalnızlığını yansıtıyor" ifadesini kullandı.

Eyüp Kültür İşleri Müdürü Davut Akgül, "Bu gece Türk tiyatrosunun, Türk edebiyatının, Türk düşünce dünyasının önemli şahsiyetlerinden birisi olan Peyami Safa'nın 'Yalnızız' eserini, 1001 Sanat ekibi güzel bir şekilde sahneye koydu. İlk defa bu oyunun Eyüpsultan Belediyesi'nin Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi'nde sergilenmesi ayrıca bizim için bir onur vesilesi oldu" dedi.