Yalova Yalova'da Esnaf "Çocuk Gelinlere" Hizmet Vermeyecek

Yalova'da Esnaf "Çocuk Gelinlere" Hizmet Vermeyecek

23.02.2017 - 15:54 | Son Güncellenme:

"Çocuk Gelinlere Hayır" projesi kapsamında kentteki terzi ve kuaförler 18 yaşın altında evlenecek kızlara hizmet vermeyecek

Yalovada Esnaf Çocuk Gelinlere Hizmet Vermeyecek

YALOVA (AA) - Yalova’da hayata geçirilen "Çocuk Gelinlere Hayır" projesi kapsamında, terzi ve kuaförlerin 18 yaşının altında evlendirilecek kızlara hizmet vermeyeceği bildirildi.

Haberin Devamı

Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi, Berberler ve Kuaförler Odası ile Terzi ve Konfeksiyoncular Odası, "Çocuk Gelinlere Hayır" projesini hayata geçirdi.

Proje hakkında bilgi veren Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl, her geçen gün "çocuk gelin" sayısının arttığını söyledi. Resmi verilere göre çocuk gelin sayısında azalma var gibi görünse de kayıt dışı nikahların arttığını kaydeden Anıl, "Yılda 602 bin nikah görülmekte ve bunun 31 bini çocuk gelinler." dedi.

Çocuk gelinlerin eğitim hakkının ellerinden alındığını belirten Anıl, "Çocukların yasalar, gelenek ve görenekler ile aileler tarafından korunması gerekiyor. Çocuklara el uzatmamız gerektiği için böyle bir projeye başladık. Bu projenin öncüsü Yalova’dır. Terziler ve Kuaförler odalarını da yanımıza aldık. Birlikte yapıyoruz bu projeyi. Federasyon başkanları da bize destek olacak. Bu, Türkiye genelinde büyük çaplı bir proje olacak. 81 ilde de Dünya Kadınlar Günü'nde aynı anda başlayacak." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

- "Kuaförler ve terziler yazı asacak"

Yalova'daki tablonun bu konuda çok kötü olmadığını söyleyen Anıl, şunları kaydetti:

"Aslında Yalova, çocuk gelin sayısında 81 il arasında 74. sırada. Bu bizim için güzel bir şey. Önemli olan yara olmadan da sorunu fark edebilmek. Biz bunu yaptık. İnşallah çocuk gelin sayısının çok fazla olduğu illerde de projeyi uygulamaya başlayacağız. Kuaförlerimiz '18 yaş altı çocuk gelin saç ve makyajı yapılamayacaktır' diye yazı asacaklar. Terziler de '18 yaş altında gelinlik dikilmeyecek ve satılmayacak' diye işletmelerine yazı yazacak. Biz bunu tüm esnaf arkadaşlarımızla görüştüğümüzde seve seve kabul edeceklerini dile getirdiler."

Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Erdal Kardaşko ile Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Şenol Ulutürk de projeye destek vermekten duydukları mutluluğu dile getirdi.