Yalova Yalova'da Ramazan Denetimleri

Yalova'da Ramazan Denetimleri

29.05.2017 - 12:15 | Son Güncellenme:

.

Yalovada Ramazan Denetimleri

YALOVA (AA) - İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, vatandaşların sağlıklı gıda tüketebilmeleri amacıyla rutin olarak devam eden gıda denetimlerini ramazan ayı boyunca arttıracağını bildirildi.

Haberin Devamı

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, ekmek ve ekmek çeşitleri, et ve et ürünleri, süt ürünleri, unlu mamüller ve pastacılık ürünleri üretim yerleri başta olmak üzere Yalova genelindeki gıda işletmelerinin denetimlerine ramazan ayı boyunca hız verilecek.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar, gıda denetimlerinin kent genelinde arttırılacağını belirtti.

Parıldar, "Gıda maddeleri satış ve tüketiminin artış gösterdiği ramazan ayında, vatandaşların sağlıklı gıda tüketebilmeleri amacıyla işletmelerin genel temizlik ve hijyen kurallarına uygunluğu, gıdaların üretim, sunum, muhafaza ve depolanma şartları ve ürün etiketlerinin kontrolü gibi konularda denetimlerimizi artıracağız. Gıda kontrol ekiplerimiz ramazan ayı boyunca tüketimi artan gıdaları üreten, satan ve sunan işletmelere yönelik denetimleri arttırarak denetimlere aralıksız devam edecekler. 'En iyi denetçi tüketicidir' ilkesi ile vatandaşlarımız alışverişlerini yaparken gıda ürünleri ile ilgili herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları durumunda İl Müdürlüğümüzün 812 59 75 numaralı telefonunu veya Alo Gıda 174 hattını arayarak şikayetlerini iletmeleri durumunda gıda denetim ekiplerimiz tarafından gerekli denetim ve incelemeler yapılacaktır." ifadesinde bulundu.