Yalova Yalova'da resim sempozyumu

Yalova'da resim sempozyumu

21.10.2014 - 16:11 | Son Güncellenme:

Yalova’da bu yıl ilki düzenlenen "Uluslararası Resim Sempozyumu" başladı. Sempozyuma 5 ülkeden toplam 10 sanatçı katılıyor.

Yalovada resim sempozyumu

Yalova’da bu yıl ilki düzenlenen "Uluslararası Resim Sempozyumu" başladı. Sempozyuma 5 ülkeden toplam 10 sanatçı katılıyor.
Yalova Üniversitesi ve Yalova Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 1. Uluslararası Resim Sempozyumu, Öğretmen Evi’nde düzenlenen tanıtım toplantısıyla start aldı. Sempozyumun açılış konuşmasını Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu, "20-28 Ekim 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 1. Uluslararası Resim Sempozyumu’na Avusturya, Almanya, Macaristan, Bulgaristan ve Türkiye olmak üzere 5 ülkeden 5’i yabancı toplam 10 sanatçı katılıyor. Çalışmalar TİGEM’de halka açık olarak yapılacak. Bu yıl herhangi bir tema belirlemeyerek sanatçıları serbest bıraktık. Elbette ki sanatçılarımız eserlerinde Yalova’dan esintilere de yer verecek. 30 eser telif hakkı ödenerek satın alınacak" dedi.
Yalova’nın bir sanat şehri olacağını söyleyen Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ise, "Yalova Üniversitesi yeni kurulan bir üniversite. Dolayısıyla bu sempozyum üniversitemizin tanıtımına önemli katkı sağlayacak. Biz Yalova’nın sanatın merkezi olacağına inanıyoruz. Sanat Fakültemizden yetişen genç nesiller sanatı dünyaya yayacak" dedi.
Sempozyumda yapılacak resimler 28 Ekim 2014 Salı Günü Kent Müzesi’nde açılacak sergide Yalovalılarla buluşacak.