Gündem Yanan farbrika havadan böyle görüntülendi

Yanan farbrika havadan böyle görüntülendi

23.11.2016 - 12:31 | Son Güncellenme:

Bayrampaşa'da dün saatlerce yanan fabrikadan geriye kapkara bir bina kaldı. Binanın çatısında çok sayıda araç da yandı. Fabrikadaki son durum bugün havadan böyle görüntülendi.

Yanan farbrika havadan böyle görüntülendi

Bayrampaşa Baltaş Kilimci Sanayi Sitesi'nde bir plastik atölyesinde dün sabah saatlerinde çıkan ve yaklaşık 10 saat sonra söndürülebilen yangın nedeniyle onlarca iş yeri zarar gördü, otopark olarak kullanılan çatı katında da çok sayıda araç yandı. Siteye güvenlik nedeniyle kimsenin girişine izin verilmezken, polis ve itfaiye ekipleri yangının çıkışını araştırıyor.

Haberin Devamı

600'e yakın dükkanın bulunduğu sanayi sitesinde dün saat 10.30 sıralarında başlayan ve kısa sürede etraftaki işyerlerine sıçrayarak büyüyen yangın sonrasında çok sayıda işyeri kullanılamaz hale geldi.148 itfaiye personelinin müdahale ettiği yangın, 19.30 sıralarında söndürülürken, soğutma çalışmaları sabaha kadar sürdü. Sitenin çatı katındaki otoparkında bulunan çok sayıda araç yandı.

YANGINDAN ŞOK GÖRÜNTÜLER



POLİS VE İTFAİYE EKİPLERİ YANGININ ÇIKIŞ NEDENİNİ ARAŞTIRIYOR

Polis, sanayi sitesine güvenlik nedeniyle çalışannlar ve iş sahipleri dahil kimsenin girişine izin vermiyor. Yanan iş yerlerinde çalışma başlatan olay yeri inceleme polisleri ile itfaiye ekipleri yangının çıkış nedeni araştırıyor.

İŞYERİ SAHİPLERİNİN ENDİŞELİ BEKLEYİŞİ

Haberin Devamı

Site dışında bekleyen işyeri sahipleri ve çalışanlarının dünden bu yana bekleyişleri sürüyor. Bazı işyeri sahiplerinen dışarıdan dükkanlarının durumunu, zararlarını tespit etmeye çalıştıkları görüldü.

"DÜKKANIM VE ARABAM YANDI"

Poşet imalatı dükkanı olan Haluk Kaya, yangından hem aracının hem de dükanının yandığını dile getirdi. Kaya, "Maddi hasarım var. Olay yeri inceleme ekipleri çalışma yapıyor. Ne kadar hasar olduğunu içeri girince göreceğiz. Aracım çatıda park halindeydi. Çatıya çıktığımda yandığını gördüm. Aracı çıkarmaya bile fırsat olmadı. Yangın bir anda büyüdü" diye konuştu.

GÜVENLİK AÇISINDAN İÇERİ SOKMUYORLAR

Süleyman Kılıç adlı bir iş yeri sahibi ise "Benim iki dükkanım var. Yangın, tam dükkanlarıma sıçrayacakken kontrol altına alındı. Ama yaşanılan olay üzücü, Herkes ekmeğinden oldu. Şu an bekliyoruz, güvenlik açısından içeri sokmuyorlar" ifadelerini kullandı.

Öte yandan yangında zarar gören elektrik dağıtım şebekesi kabloları onarımı için BEDAŞ ekipleri de çalışma başlattı.