Gündem Yanan otobüste 11 yolcu can verdi

Yanan otobüste 11 yolcu can verdi

14.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinden 35 yolcu ve 3 personelle Tokat’a giden yolcu otobüsü, Çorum’da yol kenarında arızalı TIR’a arkadan çarptı. Alev alan otobüsteki 11 kişi can verdi.

Yanan otobüste 11 yolcu can verdi

Samsun yönüne giden doğalgaz borusu yüklü Gürcistan plakalı TIR, Çorum’un Osmancık mevkiinde arıza yapınca sürücü, aracı yolun sağına çekip, Trafik Şube Müdürlüğü’ne bilgi verdi. Bölgeye trafik ekipleri sevk edildi. Ekipler, park halindeki TIR’ın bulunduğu bölgede duble yolun 1 şeridini dubalarla kapatarak önlem aldı. Bir süre sonra Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinden Tokat’a giden İsmet Eslen yönetimindeki Tokat İmparator Turizm firmasına ait yolcu otobüsü, 06.00 sıralarında dubaları da önünde sürükleyerek park halindeki TIR’a çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs ve TIR, alev aldı. Alevlerin arasında kalan yolculardan bazıları, otobüsün camlarını kırarak dışarı çıktı.

Haberin Devamı

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri bir yandan alevlere müdahale ederken, bir yandan da otobüste bulunan yaralıları dışarı çıkardı. Kazada yaralanan 21 kişi, hastaneye kaldırıldı. Söndürülen yangının ardından otobüste yapılan incelemede toplam 11 kişinin öldüğü tespit edildi.

Yanan otobüste 11 yolcu can verdi

38 kişi vardı

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, otobüsün 35 yolcu ve 3 personel ile Tekirdağ Çorlu’dan hareket ettiğini, bazı yolcuların yol üzerinde inmiş olabileceğini belirtti. Yapılan incelemelerde başka bir dokuya ulaşılmadığını dile getiren Yurdagül, kimlik tespit çalışmalarını sürdüğünü söyledi. Yurdagül, otobüste on numaralı yağ kullanılıp kullanılmadığıyla ilgili numune aldıklarını bildirdi. Kaza ile ilgili bilirkişi heyeti de detaylı inceleme başlattı. Şoförün uyuyup uyumadığı ya da başka bir sağlık sorunu olup olmadığı yapılacak incelemelerin ardından belli olacak.

Haberin Devamı

Camları kırdılar

Kazadan bebeğiyle kurtulan ve Osmancık Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralı yolculardan Emine Güngör, “Bütün herkes uyuyordu araçta. Bir tek ben uyumuyordum, çocuğumla ilgileniyordum. Sonra bir patlama sesi ile tüm camlar kırıldı ve otobüs sarsılmaya başladı. Sonra aracın arkası yanmaya başladı. Daha sonra bir ağabey camı kırdı ve dışarı çıkmaya çalıştık. Çıkabilenler kurtuldu, çıkamayanlar da yanarak can vermişler” dedi.