Teknoloji Yandex'in günlük internet kullanımı ne kadar?

Yandex'in günlük internet kullanımı ne kadar?

29.12.2016 - 12:43 | Son Güncellenme:

Yandex Navigasyon ve Haritalar, Türkiye’nin tüm yollarında sürücülere ücretsiz olarak en güncel trafik bilgilerini sunarken, internet kotasından da çok az kullanım yapıyor.

Yandexin günlük internet kullanımı ne kadar

Gerçek zamanlı yol bilgisi sunarak, trafik yoğunluğuna göre en hızlı alternatif rotaları öneren Yandex Navigasyon ve Haritalar, aynı zamanda internet kotası dostu olmasıyla da dikkat çekiyor. Yandex’in yaptığı analize göre Navigasyon ve Haritalar’dan yararlanan kullanıcılar günlük ortalama sadece 2.1 MB internet tüketimi yapıyor.

Haberin Devamı

Analizin sonuçlarına göre Yandex Navigasyon ve Haritalar’ın günlük ortalama 2.1 MB internet harcaması yaptığını belirten Yandex Haritalar Müdürü Onur Karahayıt konuyla ilgili şunları söyledi: “Kullanıcılar bir ay boyunca her gün Yandex Navigasyon ve Haritalar’ı kullansa ortalama 69 MB internet kotası harcıyor. Bu da günlük olarak sadece 2.1 MB’lık bir harcama demek. Hatta çevrimdışı haritaları, evlerdeki Wi-Fi noktaları üzerinden indirerek bu harcamayı daha da düşürmek mümkün. Bu sonuç, mobil internet trafiğinin hızla arttığı günümüzde çok düşük bir tüketim oranı anlamına geliyor. Dolayısıyla kullanıcılarımızın endişe etmeden, gönül rahatlığıyla Yandex Navigasyon ve Haritalar’dan faydalanabilirler.”