Teknoloji Yandex Navigasyon, park yeri aramayı kolaylaştıracak

Yandex Navigasyon, park yeri aramayı kolaylaştıracak

15.03.2017 - 13:11 | Son Güncellenme:

Yandex Navigasyon, park yerleri bilgilerini uygulamada gösterme, akıllı park asistanı ile park yerleri arasında rota oluşturma ve boş park yerlerini kullanıcılara bildirme gibi birçok yeniliği de yakın zamanda kullanıcılarına sunulacak. Uygulamanın harita ve kurum veritabanında da büyük bir güncelleme yapan Yandex Navigasyon, artık sesli yönlendirmede trafik ışıklarını da referans noktası alarak yol tarif edecek.

Yandex Navigasyon, park yeri aramayı kolaylaştıracak

Yandex Navigasyon, trafikteki park sorununu yeni dönem stratejisinin merkezine alarak “akıllı navigasyon çözümleri” vizyonunu paylaştı. Yandex Türkiye Ülke Müdürü Zafer Sever ve Yandex Türkiye Harita Servisleri Müdürü Onur Karahayıt’ın ev sahipliğinde yapılan basın toplantısında “akıllı navigasyon” yaklaşımının detayları anlatıldı.

Haberin Devamı

Yandex Navigasyon olarak yeniliklerle dolu bir dönemden geçtiklerini belirten Yandex Harita Servisleri Müdürü Onur Karahayıt, Türkiye’de “ilk” olan yeni özellikler devreye aldıklarını söyledi. Türkiye çapında 39 bine yakın harita güncellemesi yaptıklarını belirten Onur Karahayıt,sözlerine şöyle devam etti: “Kullanıcılarımızın en çok aradığı hastane, eczane, benzin istasyonları, restoranlar, ATM’ler gibi kurumların yer aldığı veritabanını güncelledik. Türkiye çapında 163.701 kurumun yer bilgisinden kullanıcılarımız faydalanabilecek. İstanbul gibi büyük bir şehirde kullanıcıların hayatını biraz daha kolaylaştırmak için sesli navigasyona yeni bir boyut eklemenin faydalı olacağını düşünerek haritamıza trafik ışıkları bilgisini de entegre etmeye başladık. "

Haberin Devamı

Çok yakında kullanıcıların Yandex Navigasyon’dan ‘Trafik ışıklarından sağa dönün’ gibi yönlendirmeler de almaya başlayacağını akratan Karahayıt, uygulamadaki park yerine tıklandığında saatlik ücreti, kapasitesi, açık ya da kapalı olduğu gibi bilgiler ulaşılabileceğini ev Akıllı Park Asistanı özelliği sayesinde ise varış noktasından uzaklaşmadan etrafınızdaki park noktalarının görülebileceğini aktardı. Öte yandan bir Yandex Navigasyon kullanıcısının boşalttığı park yerini gerçek zamanlı olarak diğer Yandex Navigasyon kullanıcısı görebilecek.