Ankara Yangın Ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası

Yangın Ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası

27.09.2017 - 14:29 | Son Güncellenme:

İzmir'de başlayan ve 16 ülkeden itfaiye takımlarının katıldığı şampiyonanın ilk gününde kule tırmanma yarışları yapıldı

Yangın Ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası

İZMİR (AA) - Yangın ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası, 16 ülkeden itfaiye takımlarının katılımıyla İzmir'de başladı.

Haberin Devamı

Erkeklerde bu yıl 13'üncüsü, kadınlarda ise 9'uncusu düzenlenen şampiyona, Fuar Kültürpark içinde kurulan tırmanma kulesine tırmanışla start aldı.

Yarışlara, Türkiye, Avusturya, Belarus, Bulgaristan, İran, Rusya, Slovakya, Özbekistan, Ukrayna, Hırvatistan, Kazakistan, Güney Kore, Letonya, Moğolistan, Çekya ile Moldova'dan kadın ve erkek itfaiye takımları katılıyor.

Kadın ve erkek itfaiyeciler, 14,50 metre yüksekliğindeki üç katlı kuleye ellerindeki merdivenlerle en hızlı şekilde tırmanmaya çalıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Serdar Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın İzmir'in tanıtılması için çok önemli olduğunu belirterek, "Türkiye'yi İzmir Büyükşehir Belediyesi temsil ediyor. Şampiyonanın amacı, öncelikle itfaiye teşkilatının sadece yangın ve afetlerle değil spor ve sanatla da vatandaşla buluştuğunu göstermek." dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Kadın İtfaiye Takımı sporcusu 5,5 yıllık itfaiye eri Pelin Parlak, çok heyecanlı olduğunu, arkadaşlarıyla beraber 6 aydan bu yana günde iki antreman yaparak şampiyonaya hazırlandıklarını kaydetti.

Türk kadınını şampiyonada temsil ettikleri için çok mutlu olduklarını ifade eden Parlak, "Ülkemiz adına çok gururluyuz. Birçok ülke, kadın milli takımı çıkaramazken Türkiye elinden geldiğince bize destek oluyor. Diğer ülkeler itfaiye sporlarını 80 yıldır yapıyor, biz 10 yıldır bu uğraştayız. 2 yıldır da kadın takımı olarak mücadele veriyoruz." şeklinde konuştu.

2015 yılında Bulgaristanda düzenlenen Balkan Şampiyonası'nda kule tırmanma etabında ikinciliği elde ettiğini ifade eden Parlak, arkadaşlarıyla beraber bu şampiyonada da başarılı olmak istediklerini kaydetti.

Şampiyonaya Rusya'dan katılan Ludmila Kirdyashova ise İzmir'de şampiyona için havanın çok iyi olduğunu, kentte iyi karşılandıklarını, etaplar sonunda birinci olmak istediklerini söyledi.

İzmir'de 1 Ekim'e kadar devam edecek olan şampiyonanın Atatürk Stadı'nda yapılacak yarınki etaplarında ise kadın ve erkek takımları 100 metre, 4x100 metre ve motopomp yarışlarında mücadele edecek.