Gündem Yangını tiyatrocular gözyaşları ile vatandaşlar merakla izledi

Yangını tiyatrocular gözyaşları ile vatandaşlar merakla izledi

01.04.2016 - 17:01 | Son Güncellenme:

ERZURUM’da Devlet Tiyatrosu ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin bulunduğu binada çıkan yangını tiyatrocular gözyaşları ile vatandaşlar ise film izler gibi takip etti. Yoğun dumana rağmen olay yerinden ayrılmayan vatandaşlar cep telefonları ile yangını kaydetti.

Yangını tiyatrocular gözyaşları ile vatandaşlar merakla izledi

Merkez Yakutiye ilçesindeki Aşağı Mumcu Caddesi’ndeki Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Vakfı’na ait 6 katlı bir binanın çatı katında bugün saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Erzurum Devlet Tiyatroları ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanlığı binalarının da olduğu binada, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın korkuttu. Bir anda büyüyen alevler ve yoğun duman şehrin üzerini kapladı. Çıkan yangına müdahaleye gelen itfaiye ekipleri yetersiz kaldı. Yangına müdahale eden ekiplerin önlem almadan, maskesiz duman altında kalmaları ise dikkatlerden kaçmadı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 12 itfaiye aracı ve 3 ambulansın hazır bekletildiği yangın yerini bir anda dumanı gören meraklı vatandaşlar sardı. Yoğun dumana ve uyarılara rağmen olay yerinden ayrılmayan vatandaşları polis bölgeden uzaklaştırmayı başaramadı. Cep telefonları ile yangını kaydeden vatandaşlar film izler gibi meraklı gözlerle itfaiyenin müdahelesini izledi. Yangında Devlet Tiyatrosu’na ait sahnenin yandığını gören sanatçılar, gözyaşlarını tutamadı. Tek oyun sahnelerinin olduğunu belirten sanatçılar, birbirlerine sarılarak teselli olmaya çalıştılar. Oyunculardan Mehmet Yıldız, "Arkadaşlar provadayken bir anda alev topu görmüşler ve hemen dışarı çıkmışlar. Tek oyun sahnemiz yanıyor" diyerek ağladı.

Diyarbakır’da şehit olan polis memuru Mustafa Karakaya’nın İspir’de yapılacak cenaze törenine giderken yangını öğrenerek geri dönen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Recep Akgül, yangının neden çıktığını bilemediklerini söyledi.