Gündem Yanlış ameliyata beraatı Yargıtay bozdu

Yanlış ameliyata beraatı Yargıtay bozdu

19.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde oturan Derya Bağrıyanık ile Dinçer Bağrıyanık çiftinin kızları 10 yaşındaki Ayça’yı 6 yıl önce ameliyat ederek böbreklerinden birini yüzde 85 kullanılmaz hale getirdiği öne sürülen Prof. Dr. E.M.’ye verilen beraat kararı Yargıtay’da bozuldu.

Yanlış  ameliyata  beraatı Yargıtay bozdu


Yüksek mahkeme, hastanın, sanığın çalıştığı hastanedeki operasyonun ardından taburcu olduktan sonra, kontrol, muayene ve tetkiklere ilişkin tüm kayıtlar ile sanığın özel muayenehanesinde
19 Şubat 2009 tarihinden sonraki müracaat kayıt bilgileri araştırılıp değerlendirilmeden eksik inceleme ile beraat kararının verildiğini belirtti. Prof. Dr. E.M., bozma kararı ardından yeniden hakim karşısına çıkacak.

500 bin TL’lik tazminat davası
Ailenin avukatı Orhan Altın, Yargıtay’ın bozma kararının yerinde olduğunu söyledi. Bağrıyanık çiftinin avukatları Orhan Altın, şimdi 10 yaşında olan Ayça’nın tek böbrekle steril yaşadığını, her şeyi yemediğini, sürekli ilaç kullandığını ve okulda arkadaşlarından bir darbe gelmemesi için de annesinin, anasınıfından beri adeta bir koruma gibi sürekli yanında bulunduğunu, bu durumun ailenin psikolojisini bozduğunu, babanın tek maaşıyla geçinmelerinin zor olduğunu, masrafların günden güne çoğaldığını, bu yüzden de, Prof. E.M. hakkında, 250 bin TL’si maddi, 250 bin TL’si manevi, toplam 500 bin liralık tazminat davası da açacaklarını söyledi.